Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A4 > A4 (B5 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A4 (B5 Platform) Discussion Discussion forum for the B5 Audi A4 produced from 1995-2001 B5 FAQ

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-10-2001, 08:50 PM   #1
Audiworld Junior Member
Account #: 27807
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 59
Default Audi says my turbo doesn't work.

I took my car to my local Audi dealership because I thought it was kinda slow. Turns out my turbo isn't working. I have some questions:
Could it be my BPV not functioning?
How can I test it without buying a boost gauge?
Should I put in a KO4?
What do you guys think I should do?
TommyC is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2001, 08:57 PM   #2
AudiWorld Super User
Account #: 12079
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 19,990
Default broken turbo isnt 'kinda slow' - you'll know for sure

definitely something else than the turbo itself
__________________


Edward Morfe
WYSIWYG is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2001, 09:04 PM   #3
Audiworld Junior Member
Account #: 27807
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 59
Default Re: broken turbo isnt 'kinda slow' - you'll know for sure

I know that something is wrong. MY CAR IS SLOW.
TommyC is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2001, 09:08 PM   #4
AudiWorld Super User
Account #: 12079
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 19,990
Default well if its the turbo, might as well go for atleast the k04 + FPR (and/or injectors)

__________________


Edward Morfe
WYSIWYG is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2001, 09:11 PM   #5
Audiworld Junior Member
Account #: 27807
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 59
Default Could the BPV be the problem.

I really don't know what part the BPV plays in the system, but could it cause the majority of the boost to be lost?
TommyC is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2001, 09:15 PM   #6
Member
Account #: 19399
 
Yippers®'s Avatar
 
Join Date: May 2001
Posts: 17,324
Default Yes .. if the BPV diaphram is torn you would lose boost big time.

__________________
Yippers® is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2001, 09:17 PM   #7
Audiworld Junior Member
Account #: 27807
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 59
Default Re: Yes .. if the BPV diaphram is torn you would lose boost big time.

How can I check if it is torn?
TommyC is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2001, 09:21 PM   #8
Member
Account #: 19399
 
Yippers®'s Avatar
 
Join Date: May 2001
Posts: 17,324
Default Pull the hose on the front edge of the intake manifold and put a vacumm on it. If you can pull a vac

it is likely alright. If it won't the diaphram is likely gone. You want to have a fresh clamp as the OEM WILL get dicked up pulling it off.
__________________
Yippers® is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2001, 09:24 PM   #9
Member
Account #: 19399
 
Yippers®'s Avatar
 
Join Date: May 2001
Posts: 17,324
Default Also .. they will often make a nasty sound when the pressurized air goes thru them .. burst hose can

also be at issue. Just make sure the dealer checks and eliminates the simple items BEFORE they try to sell you a turbo.
__________________
Yippers® is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2001, 09:24 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
2004, a4, allroad, audi, b6, bpv, broken, code, diagnos, doesnt, engine, show, stops, torn, turbo, work, working


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:00 PM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community