CEL is on today. Code:P0153 Oxygen Sensor Bank2 Sensor1 slow response - AudiWorld Forums

Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A4 > A4 (B5 Platform) Discussion
Log In 


A4 (B5 Platform) Discussion Discussion forum for the B5 Audi A4 produced from 1995-2001 B5 FAQ

CEL is on today. Code:P0153 Oxygen Sensor Bank2 Sensor1 slow response

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 06-06-2008, 03:07 PM   #1
New Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 147
Default CEL is on today. Code:P0153 Oxygen Sensor Bank2 Sensor1 slow response

Just did timing belt job. The car is running fine. After 50 miles of driving, the cel is on with P0153. It is the front driver side O2 sensor. Before I purchased this car, two O2 sensors were replaced at 120K. Those two sensors(I remembered) are located on the driver side as well. Now the car has 137K. So what kind of problem do I have here? Is it related to timing belt replacement? Also, I added some engine oil after timing belt job. It is over the MAX mark now. Will that cause the O2 to fail? Thanks!
__________________
99.5 A4 2.8L AHA Manual Quattro
DIY LIST:
>H&R and Bilstein Suspension Combo @135K
>Control Arms and CV shafts rebuilt @135K
>Timing Belt Kits and VC Gasket Kits @137K
Shan H is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2008, 03:21 PM   #2
Tech Guru
 
4Driver4's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 33,261
Default What kind of sensors were used? OEM or "universal".

If OEM, reset the light and see if it comes back, if "universal", replace with OEM.

Not related to t-belt service.
__________________
4Driver4

Growing old is mandatory; growing up is optional.

2005 A6 Sedan Q 3.2 (wife's whip)
2003 S8 (Q Ship)
2000 A4 Avant Q 2.8 (daily driver)
1999 BMW M Coupe (clownshoe)
1980 VW Scirocco (mid-life crisis car)
1983 Mazda RX-7 (revolutionary sports car)
1999 Mazda Miata SSB (track beotch, no plate)
2003 GMC Yukon Denali XL (the anti-earth)
2004 Dodge Dakota (hey, at least it's stick and 4x4)
4Driver4 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2008, 06:09 PM   #3
New Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 118
Default ummm how much overfil on the oil? Why did you even drive the car if it was way over?

That blow by can hurt the cats as far as I think I know so I bet it ain't great for anything else along the line? Anyone?
__________________
------------ sig starts here ------------

Hi, I'm velosouljah's mother.


Wondering, wondering. In hopeless night..
Out here in the perimeter.
There are no stars.
Out here we is stoned.
Immaculate.
FRAULEIN is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2008, 10:33 PM   #4
AudiWorld Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 115
Default I would attribute your oxygen sensor failure to both

Universal
and overfill
__________________
cbkenison is offline   Reply With Quote
 
 
 
Reply

Tags
2002, audi, cel, chevy, circuit, code, oxygen, p0153, pickup, po153, replacement, response, sensor, slow, suburban

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Audi A6 2000 and 2002 A6 C5 Parts for sale (Finally) N_Jay Parts For Sale 7 08-07-2015 02:40 PM
'03 A4 3.0 stalling but turns over fine dontfredonme A4 (B6 Platform) Discussion 3 08-04-2015 09:24 AM
P117C and P3145 codes, D3 V10 1Wasserwerks VAG-COM Discussion 3 07-27-2015 10:30 AM
B9 A4 roadtest QUATTRO_PEARL A4 (B9 Platform) Discussion 0 07-24-2015 04:46 AM
MMI Control Panel and Battery Issues benpitt A8 / S8 (D3 Platform) Discussion 4 07-23-2015 12:01 PM


All times are GMT -8. The time now is 04:41 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community