Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A4 > A4 (B5 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A4 (B5 Platform) Discussion Discussion forum for the B5 Audi A4 produced from 1995-2001 B5 FAQ

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-06-2006, 08:38 AM   #1
AudiWorld Member
Account #: 100555
 
Nickle's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 134
Default Fixed: 17964 charge pressure control: negative deviation

I never posted that I had a problem. I searched the forums and found what I was looking for. I'm posting up the fix to this problem so that others won't have to read through pages of "I have a problem" until they read an "I have a solution" post. Does that make sense? Just trying to help out those who are searching out the same problem. ;-)

I had been feeling the car lose power and not make as much boost. I have an APR 1 bar chip that will hold a solid bar. However, it has been holding around 0.8 bar and hopping of chipped mod under heavy acceleration by the time I am in third. It got so bad that I couldn't even make it to the 1/8 mile mark at the track before it would go into soft limp. No CEL shown. I VAG COMed it and showed only one code: 17964 charge pressure control: negative deviation. I STF's and found a lot of suggestions. Most of which pointed to a boost leak. That was truly the case. I found the following post and accompanying image. That turned out to be my problem. $11.45 later, the car is back to normal. Just thought you all should know. ;-)

__________________
--- Lag Wagon ---
Nickle is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2006, 08:59 AM   #2
New Member
Account #: 112099
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 81
Default Check the Suction Pump

That hose is connected to the SP and if that hose split, SP is probably next.
Fighting-First is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2006, 07:45 AM   #3
AudiWorld Member
Account #: 100555
 
Nickle's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 134
Default Two questions: What is the purpose of the suction pump and how do I check it?

__________________
--- Lag Wagon ---
Nickle is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2006, 08:09 AM   #4
AudiWorld Member
Account #: 100555
 
Nickle's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 134
Default Scrath that, STFA. ;-)

__________________
--- Lag Wagon ---
Nickle is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2006, 09:35 AM   #5
New Member
Account #: 112099
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 81
Default The SP is prob OK

mine split in 1/2 where the small end is pressed in and it wasnt noticable.
Fighting-First is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2006, 09:35 AM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
17964, 27t, a4, apr, audi, charge, chip, code, control, deviation, deviaton, fault, negative, pressure, s4


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:01 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community