Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A4 > A4 (B5 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A4 (B5 Platform) Discussion Discussion forum for the B5 Audi A4 produced from 1995-2001 B5 FAQ

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-29-2002, 11:57 AM   #1
New Member
Account #: 21568
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 407
Default PROBLEM: my front right tire is almost bald, but my other tires are fine...about 60%tread left on

all other tires...why the hell is my front right tire almost bald? It can't be alignment can it? The front right is almost evenly bald. Could it be a defective or refurbished tire? These are my stock 15" wheels/tires by the way
white1.8T is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2002, 12:11 PM   #2
Member
Account #: 22561
 
Join Date: Jul 2001
Posts: 48,569
Default you should ask Piston....

he had (is having) the same problem. last week at the cvo auto-x, he found out that his passenger side front tire (the inside) was running on the nylon!!!! not even rubber! so lets see how long you can put it off for! ;P
__________________
help support me bike 600 miles for a cause

AWOT soul brotha 43
'ALWAYS follow stickerboy with a camera...especially if he's been drinking! Things are bound to get interesting!' -Raj 03
mdwsta4â„¢uroslut is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2002, 12:37 PM   #3
gdt
New Member
Account #: 16291
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 70
Default strange tire wear

Ever since I have had the car both front tires wear more on the outside than in the middle, drives me crazy. I am religous about checking tire pressures, I get the alignment checked every six months. The service guy at the dealer when I asked him told me it was due to the Quattro system and they saw it a lot but never elaborated...
__________________
1999.5/A4Q2.8,5spd, VolcanoBlk, Sports+Con Pk. Neuspeed P-Chip. K&N Filter. Stratmosphere shortshift. RS4 Grille. RobKnobII
gdt is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2002, 01:07 PM   #4
New Member
Account #: 21568
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 407
Default weird..but its only my front passenger side.

white1.8T is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2002, 01:08 PM   #5
New Member
Account #: 21568
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 407
Default same here...little strips of nylon are showing through the rubber....and its not even rubbing agains

anything inside my wheel well.
white1.8T is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2002, 01:08 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
bald, balding, car, completely, evenly, fine, front, inside, makes, passenger, problem, side, tire, tires, tread, why


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



Join AudiWorld

All times are GMT -8. The time now is 06:24 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community