Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A4 > A4 (B7 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A4 (B7 Platform) Discussion Discussion forum for the B7 Audi A4 produced from 2005-2008.5

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-16-2014, 09:47 PM   #1
AudiWorld Newcomer
Account #: 286799
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 4
Default Check Engine Light

This is my first post on here about my car. I have a 2007 Audi A4 and it has 102,500 miles and my check engine light came on 4 weeks ago. The OBD showed it being the fuel pressure sensor at first so I got it fixed. The light came on again and this time the OBD showed the fuel pressure regulator being the issue so I got it fixed along with the fuel filter. I also replaced the spark plugs. The light came on again, but I am out of ideas and so is my mechanic. Please help if anyone has any good recommendations.
Allen Pepple is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2014, 09:51 PM   #2
AudiWorld Newcomer
Account #: 286799
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 4
Default

Correction on my post....I had it put on the OBD2 system to receive the proper diagnostic.
Allen Pepple is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2014, 08:57 PM   #3
AudiWorld Newcomer
Account #: 286799
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 4
Default Check Engine Light

Quote:
Originally Posted by xcar360 View Post
Which scanner did you use?VAGCOM?
I went to Advance Auto Parts and the guy used the Actron OBD 2 Scanner.
Allen Pepple is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2014, 09:09 PM   #4
AudiWorld Newcomer
Account #: 286799
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 4
Default

XCAR360:

Just found a website, which shows that it could be the oxygen sensor, loose or faulty gas cap, catalytic converter, mass airflow sensor, and spark plugs with wires. Well, I changed the plugs, but didn't change the wires. If any of these listed above, wouldn't it have set off the OBD Scanner to give me a code?
Allen Pepple is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2014, 11:26 AM   #5
Chief of Goat control
Account #: 20
 
Kris Hansen's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Posts: 66,549,696
Send a message via MSN to Kris Hansen
Default

You need to get a proper scanner, like a VAG COM on that car, and find out the exact codes it is throwing.
__________________
Kris Hansen is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2014, 09:34 AM   #6
Audiworld Junior Member
Account #: 284613
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 64
Default

Seems like this thread is missing a few replies?
When you had auto zone scan they should've given you some codes. Did you happen to get them?

By wires, on your car, it means the ignition coils aka coil packs.

What exactly are any symptoms of you starting, idle, driving characteristics right now?
Dolamite is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2014, 09:34 AM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:00 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community