Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A4 > A4 (B8 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A4 (B8 Platform) Discussion Discussion forum for the B8 Audi A4 produced from 2008.5-present

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-01-2013, 02:17 AM   #1
AudiWorld Newcomer
Account #: 270034
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1
Default 3.0 TDI quattro cannot hit working temperature

Hello everyone. I have problem with my Audi, (176kW), 2009 model year. The car has nearly 94 000 miles.
When it is warm outside it takes ages to get warm, when it gets cold, no matter how I drive the engine won't get warm. I've had diagnostics and it was all right, at least the guy told me the sensors were okay. I've had thermostat changed, but it didn't help. I am desperate, the car does not heat and I am worried about the DPF filter (the regeneration cannot start, because it never hits 90 degrees). I read here, on your forum, that it is possible to vent (to put the air out of the cooling system) but I don't know how it's done and whether I can do it at home ( I just hope the whole front won't have to be taken off as it was with the thermostat). I also noticed that level of cooling fluid is dropping but I haven't found any leaks and when I tried, after some driving, to take off the cap, it sort of popped out, as if it was pressure in the cooling system.

I am very sorry for my english, I am not native speaker. I will be forever grateful to anyone willing to help me with my problem.

PS: The water pump, timing belt and the thermostat, are all brand new.
truman101 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 05:22 PM   #2
AudiWorld Newcomer
Account #: 274454
 
2.0ibswhite's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 2
Default

Sounds like you may need a new CTS. Those went out a ll the time on my Mk4 1.8T
2.0ibswhite is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 06:22 PM   #3
AudiWorld Senior Member
Account #: 220156
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1,580
Default

Is it really not warming up? Or is the gauge reading what your going off? Coolant Temperature sensor is a common failure on all VW/Audi cars. Drive for a long while and use a point and shoot temp gun and see what real temps are on the engine and cooling system parts for an idea what its really at. If its got a new thermostat then its defective and needs another. Also how cold is it, diesels have a hard time warming up and if its like -20 then it might be troublesome for it to really hit operating temp. Does the heater work well?
__________________
1991 Audi 200 Turbo
1999 Audi A6 Avant 2.8
1998 Audi A4 quattro 1.8T
Prospeeder is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2014, 06:22 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:52 PM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community