Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A6 / S6 / RS 6 > A6 (C7 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A6 (C7 Platform) Discussion Discussion forum for the C7 Audi A6 produced from 2011

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-07-2014, 01:59 PM   #1
AudiWorld Newcomer
Account #: 267084
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 7
Default Busted light warning

Got my new A6 a month ago and have been loving everything about it until yesterday after work, when I noticed a warning on the dash about a busted left turn signal/brake light/rear light. Checked the rear lights and saw that the turn signal & brake light were actually working fine. Today morning when I started the car in my garage, the warning was gone. But this evening it came back after I started the car (was parked outside in the polar weather we've had) and again the lights were actually working fine
Has anyone had this issue ? I hate to be taking the car to service shop a month after buying it but will do tomorrow :-(
Attached Images
File Type: jpg photo-2.jpg (49.1 KB, 193 views)
stlrfn is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2014, 04:07 PM   #2
Audiworld Junior Member
Account #: 268979
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 78
Default

Got the same warning today. I'm DC and it's been unusually cold as well. I've been sending pics of random issues like this to audicare@audi.com. If u send email documenting the issue and attach pic they will open up a trouble ticket and keep it on file. They will also notify your dealership so when you bring your car in you won't show them what the problem is. I've sent a few things in. I plan on dropping off car next week to address all my issues With respect this issue, I'm not sure if it's a one off thing since it's super cold although Audi builds for winter climate.
miwung is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2014, 06:01 PM   #3
Audiworld Junior Member
Account #: 271479
 
Join Date: Nov 2013
Location: IL
Posts: 36
Default

I had the same thing happen to me yesterday. This morning car did not show any warnings. Car was out all day and no warnings after work.
__________________
2014 A6 Premium Plus, Oolong Grey/Black, 19" Sport Package, Black Headliner, Cold Weather Package
ScrewGuy is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2014, 06:05 PM   #4
AudiWorld Member
Account #: 273382
 
NightCrawler's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: PA
Posts: 111
Default

Wow, I literally had this same exactl issue a few hours ago. It happened on startup. I was able to turn the car off, and back on, and it didn't reappear. It was about 5 degrees out. Glad I'm not the only one, but it seems these vehicles have an issue.
NightCrawler is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2014, 06:22 PM   #5
AudiWorld Newcomer
Account #: 267084
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 7
Default

I'm kinda glad to know that it is not an isolated issue. I did send an email to audicare. Maybe I will not rush to the dealer tomorrow but instead wait for a reply from Audi instead. Maybe it's a software fix needed from Audi ?
stlrfn is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2014, 07:04 PM   #6
AudiWorld Newcomer
Account #: 268821
 
LECDO's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 2
Default

Same issue. I mentioned it to dealer but they were not aware of any service bulletins. Interesting that it seems to be the left taillight/marker and it does reset after restarting.

Also had problem with being unable to open door from inside..only once.
LECDO is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2014, 08:14 PM   #7
Audiworld Junior Member
Account #: 271479
 
Join Date: Nov 2013
Location: IL
Posts: 36
Default

Is this isolated to 2014's or has older models experience the same warning?
__________________
2014 A6 Premium Plus, Oolong Grey/Black, 19" Sport Package, Black Headliner, Cold Weather Package
ScrewGuy is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2014, 09:03 PM   #8
AudiWorld Senior Member
Account #: 237496
 
feralc's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: CA
Posts: 1,003
Default

I live in San Diego and we are experiencing a lot of cold as well, at night we go all the way down to the 60s, it is freezing!!!!!!
Well now that you are mad at me, let me explain that I like to go to the mountains every year to ski, and my Porsche cayenne does this really weird things at cold temperature, warnings and ghost alerts.
As far as I know with cold temperatures sensors become more sensitive, it could be just a glitch due to the unusual cold.
There is a way to fix it, park the car, pack your bags and come south and don't come back until May (you know you want to)
__________________
AUDI A7 2012 PRESTIGE GIAC STAGE 2, AWE EXHAUST DIAMOND BLACK TIPS 349AWHP (362 with AWE and Injen) 324AWFT-LBS (335 with AWE and Injen) @ 91 OCTANE, INJEN INTAKE, MOONLIGHT BLUE/VELVET BEIGE, FULL LEDS, SIDE ASSIST, 20" WHEELS, VAG-COM MODS, EIBACH SPRINGS. The Dyno numbers are for the stage 1
DUCATI DIAVEL 2011 CARBON RED
PORSCHE CAYENNE TURBO 2004
COBRA 1965

GONE
FERRARI 550 MARANELLO 1998
HARLEY DAVIDSON NIGHT ROD SPECIAL 2009
MERCEDES BENZ SL55 2003 527BHP, 557FT-LBS NO SPEED LIMITER.
PORSCHE 911 CARRERA 4 2000 MILLENIUM EDITION
BMW 325CI F1 CABRIO 2003
feralc is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2014, 03:37 AM   #9
Audiworld Junior Member
Account #: 268979
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 78
Default

Kind of crazy. This issue along with green hazing in my camera system, side assist system turning odd whenever it wants....I'm going to the dealer next week. I know they will check everything and say its fine. Luckily I have taken pics like OP and some videos too.
miwung is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2014, 01:01 PM   #10
Audiworld Platinum Sponsor
Account #: 211757
 
Jeff-AudiUSAParts's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 376
Default

I think Miwung's idea is great, especially with something that might be difficult to duplicate when you take it in to the dealer.

Good thinking, Miwung!
__________________

Please click the icon above to order online, or call 1-877-601-3061 to phone an order in. Thank you, Jeff.
Jeff-AudiUSAParts is online now   Reply With Quote
Old 01-08-2014, 01:01 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:53 PM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community