Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A6 / S6 / RS 6 > A6 (C7 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A6 (C7 Platform) Discussion Discussion forum for the C7 Audi A6 produced from 2011

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-24-2014, 02:10 PM   #1
Audiworld Junior Member
Account #: 275486
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 10
Default Very slow navigation voice and input

Folks,

Just picked up my 2013 A6 3.0T in CT this morning and drove it back to NY. What a car. Only problem is that there is obviously something wrong with the navigation. Inputting characters into address search can sometimes take 15 seconds to process after I input a number. So if I want to type in 12866 I hit 1, wait 10, hit 2, wait 10 seconds, etc. Same thing with street names and numbers. Also, the turn by turn voice is way slow. She stutters in mid sentence, and then after I've made the turn she'll tell me to make the turn when I'm already a half mile down the road.

Anyway not the end of the world, but obviously not the way it's supposed to be and needs to be addressed. Anyone heard of this issue and know what must be done to fix it?
streetspped is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 02:28 PM   #2
AudiWorld Senior Member
Account #: 98320
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,876
Default

This does not sound at all normal. I have never used voice input, but the other slowness, epecially with regard to the directions voice sounds way off. Perhaps a call to the dealer to see if there is a reboot you can peform short of having to go back there. Others here may well have better reponses. Good luck in any event. It is a great car, normally.
irenesbob is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 02:35 PM   #3
Banned
Account #: 180618
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 433
Default

That happened to me on a loaner A7 when I popped in my pre-paid Tmobile GSM chip for Audi Connect.
in2dwww is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2014, 07:11 PM   #4
AudiWorld Super User
Account #: 22753
 
snagitseven's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: SE MA
Posts: 7,397
Default

Try an MMI reboot. It's in the manual but here it is:

Simultaneously press MENU+center control ****+upper right function button briefly. MMI will shut down and then restart. I've found that, as a computer, sometimes the software gets "confused" and this will often help - I've probably had to do it 5 or 6 times in the last 19 months of ownership. If that doesn't work, you've got a bigger issue.
__________________

- 2013 A6 3.0T Prestige, Quartz Gray/Black, 19" Sport, Driver Assist, LED headlights,Cold Weather and B&O;
Bridgestone RE970AS tires; XPel Ultimate full front, mirrors and rocker panels, Opti-coat Pro
- 2002 allroad 2.7t - 13y/49K mi and still like new
- 2009 A4 3.2 Prestige w/Nav (sold at 4y/48K mi)
- 2001 A6 2.7t (sold at 8y/98K mi)
snagitseven is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2014, 05:12 PM   #5
Audiworld Junior Member
Account #: 275486
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by snagitseven View Post
Try an MMI reboot. It's in the manual but here it is:

Simultaneously press MENU+center control ****+upper right function button briefly. MMI will shut down and then restart. I've found that, as a computer, sometimes the software gets "confused" and this will often help - I've probably had to do it 5 or 6 times in the last 19 months of ownership. If that doesn't work, you've got a bigger issue.
Unfortunately the reboot did nothing. Looks like I'll need to bring her in to the dealer for a software update or something.
streetspped is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 04:09 AM   #6
AudiWorld Super User
Account #: 22753
 
snagitseven's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: SE MA
Posts: 7,397
Default

It could be a faulty MMI Control Module. Should be covered under warranty.
__________________

- 2013 A6 3.0T Prestige, Quartz Gray/Black, 19" Sport, Driver Assist, LED headlights,Cold Weather and B&O;
Bridgestone RE970AS tires; XPel Ultimate full front, mirrors and rocker panels, Opti-coat Pro
- 2002 allroad 2.7t - 13y/49K mi and still like new
- 2009 A4 3.2 Prestige w/Nav (sold at 4y/48K mi)
- 2001 A6 2.7t (sold at 8y/98K mi)
snagitseven is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2014, 09:06 PM   #7
Audiworld Junior Member
Account #: 275486
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 10
Default

Gonna call the dealer this week and schedule an appointment. Funny I woulda thought they tested all that as part of the CPO program...
streetspped is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2014, 05:12 AM   #8
AudiWorld Super User
Account #: 525
 
Join Date: Mar 2000
Posts: 20,262
Default

Quote:
Originally Posted by streetspped View Post
Gonna call the dealer this week and schedule an appointment. Funny I woulda thought they tested all that as part of the CPO program...
Forgive me for my skepticism, but a CPO'd 2013? I'd be terrified of such a car - did CarFax list it as a "fleet vehicle" by any chance?
__________________
Richard
'14 S6 4.0TQDSG
'01 A6 2.7TQM - Sold, Base bars available
"Turbos make torque, and torque makes fun." -Corky Bell

Please help get PDF manuals from AoA by supporting http://www.audipdfpetition.org
Richard Solomon is online now   Reply With Quote
Old 01-27-2014, 09:03 AM   #9
Audiworld Junior Member
Account #: 275486
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Richard Solomon View Post
Forgive me for my skepticism, but a CPO'd 2013? I'd be terrified of such a car - did CarFax list it as a "fleet vehicle" by any chance?
I'll have to check the CarFax again when I get home. What difference does it make what it is? Why would a CPO 2013 be a problem? 100,000 mile warranty is what it is - I don't care what it was used for if it's going to be fixed for free for the next 6 years.
streetspped is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2014, 09:05 AM   #10
AudiWorld Member
Account #: 269041
 
Join Date: Oct 2013
Location: north nj
Posts: 136
Default

Quote:
Originally Posted by streetspped View Post
I'll have to check the CarFax again when I get home. What difference does it make what it is? Why would a CPO 2013 be a problem? 100,000 mile warranty is what it is - I don't care what it was used for if it's going to be fixed for free for the next 6 years.
i think during CPO, there is deductible for warranty work.
__________________
2012 prestige a6, cold weather, full LED, driver assistance.
q5q7 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2014, 09:05 AM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:01 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community