Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A8 / S8 > A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A8 / S8 (D3 Platform) Discussion Discussion forum for the D3 Audi A8 produced from 2003-2010 and Audi S8 produced from 2006-2010

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-10-2014, 03:13 AM   #1
AudiWorld Newcomer
Account #: 288266
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 9
Default 2004 Audi A8, Battery diconnected now it won't start at all

I have a 2004 Audi A8L. Recently I disconnect the battery, but when the battery was reconnected it would not start, and the windows would not roll up, although the battery is fully charged. When the ignition is turned it makes absolutely no sound, although the seats and lights work. The dash doesn't light up at all. This car worked perfectly before. I am lost. If anyone has any knowledge on this particular situation please feel free to chime. I am completely baffled.
Attached Images
File Type: jpg 2014-08-10 05.48.55.jpg (260.6 KB, 126 views)
File Type: jpg 2014-08-10 05.58.00.jpg (320.0 KB, 125 views)
reda8 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 08:15 AM   #2
Senior Member
Account #: 26081
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 5,884
Default IF battery isn't dead, sounds like you may have blown...

the kill system that activates in accidents and shuts down the motor related items. IIRC it is that plastic shrouded big black contraption with the heavy power cables bolted to it (and the small plug connected wire harness) right near the battery itself.
__________________
Current #1: '06 D3 A8L W12 brilliant black w/ amaretto; 4 seat setup, CPO; modestly lowered, H&R 20mm rear and 12mm front DRs with 275/35 on OEM polished + forged 20's; S8 sway bars (see: rear bar and gen'l D3 bar info and front bar); tweaked 385mm front factory brake mod and matching rear brake mod; matching C6 A6 back headrests (better rear view: headrest tweak); owner installed AMI retrofit with part number details here.
Current #2: 2013 Q5 2.0T hybrid; Scuba blue w/ chestnut sport interior; Euro delivery 7/2013 (pictured at Ingolstadt)
Prior (each modded): 2000 C5 A6 4.2 & '96 C4 A6 2.8Q, both still w/ family; '85 C3 5000S 5 sp FWD; '73 C1 100LS

helpful cross reference to a C6 post with MMI and other TSB's that also cover D3 A8's.

MP4.2+6.0 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 08:18 PM   #3
AudiWorld Newcomer
Account #: 288266
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 9
Default 2004 Audi A8, Battery diconnected now it won't start at all

I've ran into such an issue before on a previous A8 project. It was the first thing I looked into. No cigar though. Many power function work on my car but its headlights, and power to the seats, but it will not turn over at all.
reda8 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 08:19 PM   #4
AudiWorld Newcomer
Account #: 288266
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 9
Default 2004 Audi A8, Battery diconnected now it won't start at all

Also, my windows don't have power.
reda8 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 09:02 PM   #5
AudiWorld Super User
Account #: 195381
 
mishar's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Vancouver, Canada
Posts: 4,902
Default

VCDS scan will help. Without it it is all guessing. Can be expensive.
mishar is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2014, 04:27 AM   #6
AudiWorld Newcomer
Account #: 288266
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 9
Default 2004 Audi A8, Battery diconnected now it won't start at all

Yes, about to make it happen shortly.
reda8 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2014, 06:48 AM   #7
AudiWorld Newcomer
Account #: 288266
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 9
Default 2004 Audi A8, Battery diconnected now it won't start at all

After some heavy troubleshooting, I have come to the conclusion that it is a bad ignition switch. I believe someone may have had the key in the ignidoes anyone have any experience with this issue? Does anyone have any experience with this issue?

Thanks in advance.
reda8 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2014, 04:21 PM   #8
AudiWorld Member
Account #: 242183
 
Join Date: Aug 2012
Location: Chicago
Posts: 395
Default

Not much help but you have a very striking looking car! Never seen a red A8 before. I like it! Although it looks to be riding very high?
dvs_dave is online now   Reply With Quote
Old 08-12-2014, 05:32 PM   #9
AudiWorld Super User
Account #: 102428
 
Mister Bally's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,143
Default

No way did you disconnect the battery and the ignition switch failed. Just no way. Have car towed to dealer to troubleshoot the component protection or immobilizer circuit.
Mister Bally is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2014, 03:30 AM   #10
AudiWorld Newcomer
Account #: 288266
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by dvs_dave View Post
Not much help but you have a very striking looking car! Never seen a red A8 before. I like it! Although it looks to be riding very high?
Yes, the ride height was high on that pic for some reason, not normally though.
reda8 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2014, 03:30 AM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:11 PM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community