Factory Bluetooth Phone Help - AudiWorld Forums



A8 / S8 (D3 Platform) Discussion Discussion forum for the D3 Audi A8 produced from 2003-2010 and Audi S8 produced from 2006-2010

Factory Bluetooth Phone Help

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-01-2013, 01:17 PM   #1
AudiWorld Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 158
Default Factory Bluetooth Phone Help

So another question with my "new" car to replace the totalled S8. It is a 2009 S8 and yesterday when I test drove the phone sync'd and worked fine. Today it jumps around different displays when it connects to my iPhone 5 for a call. The display changes screens randomly, the microphone mutes itself for no reason and the audio cuts in and out. I tried resetting the MMI, deleting phones from MMI and the Audi connection on my iPhone and starting over. No luck does the same thing. I did wash the car this morning before this but didn't notice anything wet inside the car.

Any ideas on what I can try or look for?

Thanks,

Kris
kgd_007 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2013, 01:49 PM   #2
Senior Member
 
MP4.2+6.0's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 10,210
Default As always, think phone issue too

One incremental drop among the many a phone takes can do it. Pair it to another known good bluetooth vehicle before even deciding which "end" the problem is on.
MP4.2+6.0 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2013, 08:06 AM   #3
AudiWorld Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 158
Default

So the phone worked fine on the way home. There were no fault codes registered for the phone system. Only thing I can think of is that when I washed the car water somehow got near the electronics that relate to the phone module. I guess it could be something else but not sure what that would be.

If a leak caused that, were would I start to look to remedy the problem? Seems odd that a $100k car delivered in 2009 with less than 40,000 miles would be leaking...

Never had an issue with my old car which was a year older.
kgd_007 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2013, 09:56 AM   #4
Senior Member
 
MP4.2+6.0's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 10,210
Default Or once again, maybe your phone is broken???

Why the focus on only the car?
MP4.2+6.0 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2013, 10:27 AM   #5
AudiWorld Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 158
Default

Quote:
Originally Posted by MP4.2+6.0 View Post
Why the focus on only the car?
Good point. I just assumed the car since the phone worked on the way home. I have never had an issue with the phone, I will try a different phone if it acts up again. I will also do another quick wash of the car to see if that makes it act up again.
kgd_007 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2013, 08:58 PM   #6
AudiWorld Super User
 
mishar's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Vancouver, Canada
Posts: 6,747
Default

Your Bluetooth module is under the drivers carpet. Not the smartest place for electronics, but it is in a plastic case so you need quite a bit of water to flood it. Once flooded, I believe, wont come back. I am not sure what MMI software version you have. Probably the latest, but just in case check it.
mishar is online now   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My Build (that I've been promising) T1no33 Audi A3 / S3 /RS 3 MKII 14 03-02-2016 05:06 AM
Sluggish Performance Solved - Replaced Intake Manifold Links Galco A8 / S8 (D3 Platform) Discussion 15 10-19-2015 04:56 AM
October 25th Sunday - Touge.ca Shannonville Full track event 11:30-5:30pm #23 Event!! Touge.ca Canadian Discussion 1 10-18-2015 08:18 AM
:: ECS Tuning :: B7 A4 2.0T ECS RA4 Conversion Clutch Kits ECS Tuning-Audi A4 (B7 Platform) Discussion 0 09-24-2015 01:06 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 02:43 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send