Mmi issues - AudiWorld Forums

Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A8 / S8 > A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
Log In 


A8 / S8 (D3 Platform) Discussion Discussion forum for the D3 Audi A8 produced from 2003-2010 and Audi S8 produced from 2006-2010

Mmi issues

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 02-12-2014, 10:24 AM   #1
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 7
Default Mmi issues

A8l 2004. The mmi screen and radio would go on and off randomly. Removed center console and opened up controls and cleaned curcuit board and found stuck button. Cleaned and put back together and everything worked great except car button. Removed again and cleaned that area on curcuit board and reinstalled now I have nothing seams all power is gone. Any thoughts would be appriciated.

Thanks
Jamie
Jfthrasher is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 12:21 PM   #2
Senior Member
 
MP4.2+6.0's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 8,524
Default The circuit board does not like liquids.

If you did it with just air, an electronics solvent or rubbing alcohol that dried, it should be okay, and I would recheck connections and then wherever the fuse is. If you used a water based or non quick dry solvent (409, Windex, whatever) unfortunately you may have fried it with power applied.
__________________
Current #1: '06 D3 A8L W12 brilliant black w/ amaretto; 4 seats, CPO; 275/35 on OEM polished + forged 20's; S8 sway bars (see: rear bar and gen'l D3 bar info and front bar); tweaked 385mm front factory brake mod and matching rear brake mod; matching C6 A6 back headrests (better rear view: headrest tweak); owner installed AMI retrofit with part number details here. [pics now only in picture poster] Upper control arm reference (+ more info in replies) here. Lower cost D3 OES sway bar links here.
Current #2: 2013 Q5 2.0T hybrid; Scuba blue w/ chestnut sport interior; Euro delivery 7/2013 (pictured at Ingolstadt); RS5 front brakes
"New" #3 at 3/16: 2015 CPO D4 S8, < 3200 miles at delivery. "All the options": Daytona Grey, Vermont Brown Exclusive full leather, B&O, Cold Weather, Night Vision, Driver Assistance Package, (std.) heads' up display, 21" 5 arm wheels


MP4.2+6.0 is online now   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 12:57 PM   #3
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 7
Default

I used an electronics quick dry plastic safe solvent. I couldn't locate a fuse for tuner. I did find the fuse for the nav system and it was fine. Still get no lights sound land screen does not open.
Jfthrasher is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2014, 01:58 PM   #4
AudiWorld Super User
 
mishar's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Vancouver, Canada
Posts: 6,336
Default

Screen won't open if it is muted. Try pressing the volume button.
mishar is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2014, 11:41 AM   #5
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by mishar View Post
Screen won't open if it is muted. Try pressing the volume button.
I have pushed all buttons. And still nothing Even tried the three button reset and system does nothing.

Went ahead and orderd replacement control .. We will see if that does it.
Jfthrasher is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2014, 09:11 AM   #6
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 7
Default

Replaced control buttons in center console and still nothing.

Checked fuses on both sides of dash and on both compartments in truck. All look good
Any suggestions?
Jfthrasher is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2014, 09:57 AM   #7
AudiWorld Super User
 
mishar's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Vancouver, Canada
Posts: 6,336
Default

Quote:
Originally Posted by Jfthrasher View Post
Replaced control buttons in center console and still nothing.
Have you replaced only buttons or circuit board too?

VCDS scan would be the next.
mishar is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2014, 10:10 AM   #8
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 7
Default

Complete new assembly buttons and circuit board
Jfthrasher is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2014, 06:50 PM   #9
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 7
Default

Having scan done tomorrow
Jfthrasher is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2014, 02:12 PM   #10
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 7
Default

Spoke with mechanic and he said he had never seen such.... The scanner makes no connection to mmi units. He said it was like they were not there. We are all scratching our heads.
Jfthrasher is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to mirror your phone on the MMI screen markN1689 Audi A3 / S3 /RS 3 MKII 91 05-02-2016 07:05 PM
MMI Car button Doesn't work 2004 audi a8l hellonwheels33 A8 / S8 (D3 Platform) Discussion 8 10-09-2015 11:29 AM
ATTN D3 A8 Owners:OEM AMI Bluetooth Adapters Located! milellie111 A8 / S8 (D3 Platform) Discussion 18 09-19-2015 07:22 AM
New 2016 Q5. Help picking SD Card DaGrandMastah Q5/SQ5 Discussion 19 09-11-2015 07:50 AM
Android app issue sethm1 Audi A3 / S3 / RS3 0 09-04-2015 04:01 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:22 PM.