MMI update!! - AudiWorld Forums

Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A8 / S8 > A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
Log In 


A8 / S8 (D3 Platform) Discussion Discussion forum for the D3 Audi A8 produced from 2003-2010 and Audi S8 produced from 2006-2010

MMI update!!

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 11-15-2013, 02:40 PM   #1
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 45
Default MMI update!!

I installed my MMI control board and now it at least does something! However it only powers on for like 5seconds and say satellite radio on MMI screen and then powers back down. I am going to run scan in morning but this doesn't sound like component protection does it?
Smitty5534 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2013, 03:27 PM   #2
AudiWorld Member
 
viper04's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Wisconsin
Posts: 162
Default component protection

Quote:
Originally Posted by Smitty5534 View Post
I installed my MMI control board and now it at least does something! However it only powers on for like 5seconds and say satellite radio on MMI screen and then powers back down. I am going to run scan in morning but this doesn't sound like component protection does it?
Jeremy
That does'nt sound like "component protection" you may have something else going on. Do the scan and post it up. When i did the head unit every thing works but I had no sound and the speaker icon had a line though it. Nav/phone had sound but no sound from CD/radio.
__________________
viper04 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2013, 03:30 PM   #3
AudiWorld Super User
 
mishar's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Vancouver, Canada
Posts: 6,374
Default

No. Component Protection on MMI Control Head just disables sound, except phone. This might be software version issue. If it is, update should clear it.
mishar is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2013, 06:44 PM   #4
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by mishar View Post
No. Component Protection on MMI Control Head just disables sound, except phone. This might be software version issue. If it is, update should clear it.

Thanks guys!! How exactly do you go about updating software? I'm sure it's through vagcom but mine is an older version vagcom will it still work? Thanks in advance
Smitty5534 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2013, 07:28 PM   #5
AudiWorld Super User
 
ltooz_a6_a8_q7's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Fremont, CA
Posts: 2,541
Default Try resetting the MMI about 2-3 times-CP may go away

Quote:
Originally Posted by viper04 View Post
Jeremy
That does'nt sound like "component protection" you may have something else going on. Do the scan and post it up. When i did the head unit every thing works but I had no sound and the speaker icon had a line though it. Nav/phone had sound but no sound from CD/radio.
I had the same problem after I installed the Navigation on the Q7, just reset the MMI 2 or 3 times and I got my sound back on.

Make sure you don't have any extra stuff selected on the gateway from the x-car.

Cheers,

Louis
__________________

2015 eGolf SEL (9/15)
96 A6 Green Wagon 2.8L Quattro (8/03-8/15 Kars4kids)
08 Q7 3.6 Premium Silver/Black (4/08)
06 A8L Quartz Grey/Black (3/13)
04 Cabriolet 3.0 CVT Red/Black (5/11-Sister)
98 A8 Melange 4.2 Quattro (7/04-5/11)
http://www.dognmonkey.com/audi
What I've done with my Audis...
http://www.audiworld.com/forums/a8-s.../#post24654189

Last edited by ltooz_a6_a8_q7; 11-15-2013 at 07:31 PM.
ltooz_a6_a8_q7 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2013, 10:01 PM   #6
AudiWorld Super User
 
mishar's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Vancouver, Canada
Posts: 6,374
Default

Quote:
Originally Posted by Smitty5534 View Post
Thanks guys!! How exactly do you go about updating software? I'm sure it's through vagcom but mine is an older version vagcom will it still work? Thanks in advance
To update MMI software you need working CD changer and Update CD's. Buy them from a dealer. Part number: 4F0 998 961

In the mean time search for MMI update here. There are many treads.
mishar is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2013, 11:45 AM   #7
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 45
Default

Ok I ran scan and on the optical bus and everything says ok for electrical and optical thats great. Now the when you power the MMI on the logo comes up and it says please wait and says satelite radio at the top. Sometimes it just shuts offs and all the buttons on the control light up red and then turns off. Other times it will say satelitle radio not installed please see Audi dealership. Im guessing this is software like you said? I called audi and they said they would have to order update disks it it would be three days.... Any input or other thoughts? thanks
Smitty5534 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2013, 04:35 PM   #8
Senior Member
 
MP4.2+6.0's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 8,642
Default Only other thought are the physical MMI keys

If something is stuck in them like a rag thread, piece of grit, etc, the screen will do a repeated turn on turn off dance after starting to come alive, and not settle down. If anything like that is going on, check around all keys for any junk, maybe especially the SAT one since the screen is going there right away. Doesn't sound quite like that is going on w/ yours, but just in case.
__________________
Current #1: '06 D3 A8L W12 brilliant black w/ amaretto; 4 seats, CPO; 275/35 on OEM polished + forged 20's; S8 sway bars (see: rear bar and gen'l D3 bar info and front bar); tweaked 385mm front factory brake mod and matching rear brake mod; matching C6 A6 back headrests (better rear view: headrest tweak); owner installed AMI retrofit with part number details here. [pics now only in picture poster] Upper control arm reference (+ more info in replies) here. Lower cost D3 OES sway bar links here.
Current #2: 2013 Q5 2.0T hybrid; Scuba blue w/ chestnut sport interior; Euro delivery 7/2013 (pictured at Ingolstadt); RS5 front brakes
"New" #3 at 3/16: 2015 CPO D4 S8, < 3200 miles at delivery. "All the options": Daytona Grey, Vermont Brown Exclusive full leather, B&O, Cold Weather, Night Vision, Driver Assistance Package, (std.) heads' up display, 21" 5 arm wheels



Last edited by MP4.2+6.0; 11-16-2013 at 06:21 PM.
MP4.2+6.0 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2013, 02:33 PM   #9
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 45
Default

Quote:
Originally Posted by MP4.2+6.0 View Post
If something is stuck in them like a rag thread, piece of grit, etc, the screen will do a repeated turn on turn off dance after starting to come alive, and not settle down. If anything like that is going on, check around all keys for any junk, maybe especially the SAT one since the screen is going there right away. Doesn't sound quite like that is going on w/ yours, but just in case.
Mishar I called audi today and have them the part number. They said that they can't tell if it's for the mmi all it says in their computer is it's a repair kit and it runs 39.99. They said they have a navigation update kit for 2013-14 that runs 249,00. I ordered in the 39.99 kit bc they said it would take two days to get it. Does 39.99 sound right? Thanks
Smitty5534 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2013, 03:06 PM   #10
AudiWorld Super User
 
mishar's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Vancouver, Canada
Posts: 6,374
Default

Quote:
Originally Posted by Smitty5534 View Post
Mishar I called audi today and have them the part number. They said that they can't tell if it's for the mmi all it says in their computer is it's a repair kit and it runs 39.99. They said they have a navigation update kit for 2013-14 that runs 249,00. I ordered in the 39.99 kit bc they said it would take two days to get it. Does 39.99 sound right? Thanks
Where are you? MMI software is different for Europe and North America.
mishar is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MMI and map version phoneboy6 A7 31 12-15-2015 07:13 PM
mmi mechanism problems nath339 A8 / S8 (D4 Platform) Discussion 3 11-07-2015 03:29 AM
How to update MMI jetfire593 A7 1 09-30-2015 07:27 PM
MMI 3G High Emergency Update for Japan imported A5 geter Audi A5 / S5 / RS5 Coupe & Cabrio 0 09-29-2015 01:39 AM
Updating MMI issues austonwerner4 A8 / S8 (D3 Platform) Discussion 1 09-27-2015 08:25 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:51 AM.