Go Back   AudiWorld Forums > Technical Discussion > Electronics > Audio, Video and Security Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-25-2014, 09:58 PM   #1
AudiWorld Newcomer
Account #: 278981
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 2
Default AMI radio not working on B8 S4

So I recently purchased a 2012 S4 Prestige edition from an insurance auction. The vehicle was considered totaled, but I didnt think there was much damage. So I am planning on fixing the car up and replace my MK5 GTI(which is for sell if anyone is interested. The S4 was rear ended which caused the insurance company to total the vehicle. The vehicle only had 14k miles when I purchased it a few weeks ago. The interior is pristine, with little to no wear on in.

The issue that I am having is with the radio. The radio turns on the the AMI welcome screen with the S4 logo, then it turns off. I have checked all the fuses related with vehicle and it seems that they are all in working condition. I have noticed when driving the car at night, that none of the lights on the center console come on either. I am guessing that this is because the radio is not turning on. I attempted to restart the radio by watching a few other people on the internet but that had no impact on the radio.

I don't think that the impact of the accident damaged any of the components for the radio that are located in the trunk b/c they look like they have been untouched. Unfortunately the dealership automatically is blaming the accident and doesn't want to take a look at it without a $450 diagnosing fee. Here are a few pictures of the car and the damage on the vehicle. I am open to any suggestions. Thanks for your help in advance.











Franks4 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 07:30 AM   #2
AudiWorld Senior Member
Account #: 108260
 
Join Date: May 2006
Location: Bergen County, NJ
Posts: 613
Default

i would personally check that all the optic cables are connected. On boot up the mod scans each device and if nav or cd player etc shows critical error the unit shuts down.

Another procedure is remove all the connections and disbale them in sw, then add each unit at a time and every time see if it boots up. Again you must have the optic cable connected or capped with to maintain connectivity.
__________________
2011 White A6 3.OT
2005 Artic White A6 3.2
05whtaudia6 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 07:34 AM   #3
AudiWorld Newcomer
Account #: 278981
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 2
Default

sorry I just got this Audi and dont know where anyhting is, where are the optic cables, could you send me a picture of them and the location of them in the car. I am currently waiting on a owners manual for the vehicle. Thanks

Quote:
Originally Posted by 05whtaudia6 View Post
i would personally check that all the optic cables are connected. On boot up the mod scans each device and if nav or cd player etc shows critical error the unit shuts down.

Another procedure is remove all the connections and disbale them in sw, then add each unit at a time and every time see if it boots up. Again you must have the optic cable connected or capped with to maintain connectivity.
Franks4 is offline   Reply With Quote
Old 03-31-2014, 07:34 AM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
b8, issues, radio, s4


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:27 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community