Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi S4 / RS4 > S4 (B8 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


S4 (B8 Platform) Discussion Discussion forum for the B8 Audi S4 produced from 2009-present

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-03-2010, 08:57 AM   #1
AudiWorld Member
Account #: 191313
 
asm777's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: SoCal
Posts: 252
Default Backup Camera Stopped Working and TPMS Recall?

A few days ago, my backup camera started flickering and then just stopped working altogether. Did a search on the forum and found a similar description of the problem for a Q7 (http://forums.audiworld.com/showthre...ht=rear+camera)

The backup camera would not activate at all in reverse for about a day and then it just started working again. Anyway, after I dropped my S4 off at the dealership this morning to have it checked out, was informed that there's a recall for the TPMS sensors. Don't have more details yet but will update after I get it back.

But still nothing for all the water pumps for those with 2010s, huh?
__________________

2011 S4 P+ Quartz Gray/Black
2010 Q5 P+ Quartz Gray/Black

**VCDS/VAG-COM available**
asm777 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2010, 09:46 AM   #2
AudiWorld Senior Member
Account #: 114664
 
Join Date: Sep 2006
Location: I-95
Posts: 1,002
Default

There are no sensors on the '11s, I don't know about the '10s.
LeadToRome is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2010, 09:54 AM   #3
AudiWorld Super User
Account #: 19916
 
Join Date: May 2001
Posts: 24,591
Default

Quote:
Originally Posted by LeadToRome View Post
There are no sensors on the '11s, I don't know about the '10s.
No sensors in the '10s, either. TPMS runs off the ABS sensors.
Zed 2.0 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2010, 10:16 AM   #4
AudiWorld Member
Account #: 191313
 
asm777's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: SoCal
Posts: 252
Default

Quote:
Originally Posted by Zed 2.0 View Post
No sensors in the '10s, either. TPMS runs off the ABS sensors.
Sorry, I think SA may have said that there is a "TPMS recall for your car and we'll take care of it" and I misinterpreted that to mean "sensors". I guess I'll find out for sure when I get the car back.
__________________

2011 S4 P+ Quartz Gray/Black
2010 Q5 P+ Quartz Gray/Black

**VCDS/VAG-COM available**
asm777 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2010, 01:51 PM   #5
AudiWorld Member
Account #: 190785
 
k1speederS4's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 147
Default

I had the same thing happen. Mine started working again after a few days. I noticed that it didn't work when I started the car but after a while it starting working. Apparently it is a battery issue that if you have LEDs installed or your startup battery is not full then it has a problem for a minute. The latest updated fixed it turning off but it still flickers. My Q5 does it too though
k1speederS4 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2010, 02:16 PM   #6
AudiWorld Member
Account #: 191313
 
asm777's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: SoCal
Posts: 252
Default

Quote:
Originally Posted by k1speederS4 View Post
I had the same thing happen. Mine started working again after a few days. I noticed that it didn't work when I started the car but after a while it starting working. Apparently it is a battery issue that if you have LEDs installed or your startup battery is not full then it has a problem for a minute. The latest updated fixed it turning off but it still flickers. My Q5 does it too though
Latest update for? Mine happened when I arrived home after work and was backing into the garage so not at startup.

As for the "TPMS recall", apparently it was a software update for the MMI.
__________________

2011 S4 P+ Quartz Gray/Black
2010 Q5 P+ Quartz Gray/Black

**VCDS/VAG-COM available**
asm777 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 06:19 PM   #7
Audiworld Junior Member
Account #: 182833
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 34
Default

Any further issues with your back up camera? I just had the flickering of my back up camera today - first time - only 770 km on it...

May I ask did you get the cable replaced as was the solution on the forum to which you referred? And if so/not, what's your situation now?

Cheers.
surgeon is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 05:59 AM   #8
AudiWorld Member
Account #: 159326
 
Join Date: Mar 2009
Location: OC, CA
Posts: 226
Default

mine started working after i restart engine.... happened 2 times on my 15K mile 2010 s4
bimmers2 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 10:10 AM   #9
AudiWorld Member
Account #: 191313
 
asm777's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: SoCal
Posts: 252
Default

Quote:
Originally Posted by surgeon View Post
Any further issues with your back up camera? I just had the flickering of my back up camera today - first time - only 770 km on it...

May I ask did you get the cable replaced as was the solution on the forum to which you referred? And if so/not, what's your situation now?

Cheers.
First time I took the car in, the issue had gone away and the dealer didnt find any fault codes.

The next time, there were fault codes and I had recorded a video of the backup camera not working.

Ended up getting the rear view camera module replaced (not sure if that included the wiring harness).

I actually had to go in a third time to re-calibrate the rear view camera. Only knew it wasn't properly calibrated because of a VCDS fault. Turned out the dealer's calibration equipment was faulty and they had to borrow the equipment from another dealership!

Anyway, hope that helps and that you get yours repaired/replaced too!
__________________

2011 S4 P+ Quartz Gray/Black
2010 Q5 P+ Quartz Gray/Black

**VCDS/VAG-COM available**
asm777 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 10:52 AM   #10
AudiWorld Member
Account #: 208253
 
RedMagma2011S4's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: NJ
Posts: 200
Default

Quote:
Originally Posted by Zed 2.0 View Post
No sensors in the '10s, either. TPMS runs off the ABS sensors.
Does that mean I can buy a set of aftermarket wheels and winter tires and TPMS will keep working after the swap?
__________________
No, honey, you can't take my car.
RedMagma2011S4 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2011, 10:52 AM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
audi, backup, camera, car, longer, recall, reset, reverse, s4, starting, stop, stopped, tires, tpms, winter, working


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:09 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community