Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi S4 / RS4 > S4 / RS4 (B5 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


S4 / RS4 (B5 Platform) Discussion Discussion forum for the B5 Audi S4 & RS4 produced from 1998-2002

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-04-2014, 06:24 PM   #21
AudiWorld Super User
Account #: 4736
 
Flyboy's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 3,816
Default

Looks like it has an APR chip. It would not surprise me if the soldering was going bad.

M is the 2001.5 model year ecu and T is the 2002 model year, functionally no difference.
__________________
www.MyAudiS4.com
Stock -> APR Stg1/2 -> GIAC Stg2 -> APR K04 Stg3 -> EPL TiAL 605 -> V̶A̶S̶T̶ EPL/Frankenturbo F4H -> Stock-ish
Flyboy is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2014, 05:52 AM   #22
AudiWorld Member
Account #: 207990
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 107
Default

running rich codes came back on.

So I took the car to another dealer and they said the thottle body boot was leaking. After a quick google I saw this is a common problem with these cars. I have the car for a day now and no check engine light anymore. Hope this fixes all the problems. Dealer charged $600....I have a feeling this took them 30 minutes to change....
LoPoVe is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2014, 02:32 PM   #23
AudiWorld Member
Account #: 207990
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 107
Default

Only one code left.....P0011.....cam position advanced.....no issues with the car running I hope it's just a sensor. This happened after I brought it back from the dealer I did not have this code before. And the dealership is not returning phone calls.....
LoPoVe is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2014, 05:06 PM   #24
AudiWorld Super User
Account #: 4736
 
Flyboy's Avatar
 
Join Date: Apr 2000
Posts: 3,816
Default

Quote:
Originally Posted by LoPoVe View Post
Only one code left.....P0011.....cam position advanced.....no issues with the car running I hope it's just a sensor. This happened after I brought it back from the dealer I did not have this code before. And the dealership is not returning phone calls.....
If you paid with a CC dispute the charge. They caused the fault and until they make it go away they are responsible.
__________________
www.MyAudiS4.com
Stock -> APR Stg1/2 -> GIAC Stg2 -> APR K04 Stg3 -> EPL TiAL 605 -> V̶A̶S̶T̶ EPL/Frankenturbo F4H -> Stock-ish
Flyboy is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2014, 05:33 PM   #25
AudiWorld Newcomer
Account #: 295555
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 5
Default

Where do you live?? I could possibly help if you were near by. I've been working on this cars for a real long time and the issues that your having sounds like you need an expert. It could be a timing issue or even bad gas or even both. I could recommend you first starting out by checking for boost leaks. If no leaks are present you need to check timing and fuel.
Audi-proVAG is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2014, 05:33 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
b5, p1454, p1557, s4


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



Join AudiWorld

All times are GMT -8. The time now is 09:08 PM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community