Limp Mode - TCU issue?

 
Old 05-08-2013, 12:36 PM
  #1  
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 17
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Limp Mode - TCU issue?

My 2001 c5a6, 2.7t is in "limp mode", tiptronic not working at all, not displaying any gear info on the center screen, ABS and ESP lit up. VAGCOM codes are below. I pulled up the passenger footwell carpet to check for water damage, but the TCU box and unit are bone dry. Next I unplugged the MAF as I read that could be an issue as well, and the car ran the same with it unplugged. FWIW I already knew that my secondary air pump was shot, which are the first two codes... Has anyone had these symptoms?

Scan results:

VCDS-Lite Version: Release 1.2
Wednesday, 08 May 2013, 12:51:46.


Chassis Type: 4B - Audi A6 C5
Scan: 01,02,03,06,08,15,16,17,18,22,34,35,36,37,45,55,56 ,57,65,67,75,76,77

-------------------------------------------------------------------------------
Address 01: Engine Labels: 078-907-551-AZA.LBL
Controller: 4B0 907 551 T
Component: 2.7l V6/5VT G 0001
Coding: 06752
Shop #: WSC 02325
VCID: 351DA2D71C59
WAUED64B11N076885 AUZ7Z0Y1629862
5 Faults Found:
17831 - Secondary Air Injection System; Bank 1: Insufficient Flow
P1423 - 35-00 - -
17819 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P1411 - 35-00 - Please Register/Activate
17862 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P1454 - 35-00 - Please Register/Activate
16805 - Warm Up Catalyst; Bank 1: Efficiency Below Threshold
P0421 - 35-10 - - - Intermittent
18034 - Shareware Version. To Decode all DTCs
P1626 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent
Readiness: 0000 0000

-------------------------------------------------------------------------------
Address 02: Auto Trans Labels: 01V-927-156.LBL
Controller: 4B0 927 156 BD
Component: AG5 01V 2.7l5VT USA 3131
Coding: 00002
Shop #: WSC 00000
VCID: 6AA741AB0567
No fault code found.

-------------------------------------------------------------------------------
Address 03: ABS Brakes Labels: 8D0-907-389.LBL
Controller: 8D0 907 389 E
Component: ABS/ESP allrad D56
Coding: 06397
Shop #: WSC 02325
VCID: 351DA2D71C59
1 Fault Found:
18034 - Powertrain Data Bus: Missing Message from TCU
P1626 - 35-10 - - - Intermittent
tktrack24 is offline  
Old 05-09-2013, 03:53 AM
  #2  
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 17
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

So this morning I went out, turned the car on, and it was out of limp mode. Drove around the block, but before I could get back it banged a shift and went back into limp. Does anyone think I could need to change the AutoTrans Fluid? I thought it was for the life of the vehicle and you didn't change it, but I am seeing on other threads that people do, and since the car has 202k miles, whatever is in there could be getting pretty nasty...
tktrack24 is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
kanahoot
VAG-COM Discussion
1
05-28-2009 02:40 AM
kevin1533
VAG-COM Discussion
1
10-09-2008 03:40 PM
Imola Ghost
S4 (B6 & B7 Platforms) Discussion
3
01-23-2008 08:31 PM
Imola Ghost
VAG-COM Discussion
2
01-23-2008 02:34 PM
chelskiSW6
A4 (B6 Platform) Discussion
2
04-20-2005 08:10 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Limp Mode - TCU issue?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: