engine/exhaust vibration at 1200 rpm - AudiWorld Forums



engine/exhaust vibration at 1200 rpm

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-26-2014, 04:39 PM   #1
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2014
Location: NJ
Posts: 23
Default engine/exhaust vibration at 1200 rpm

stg 1 apr tune at waterfest 13, 25k miles ago... now noticing an engine vibration and exhaust rattle at 1200 rpms letting off throttle... cams? also have a low pressure fuel regulation code intermittent, replaced thrust sensor, still threw code (less often). getting ready for second set of spark plugs at 70k hoping it does something for vibration. anyone else having this issue?

vehicle is a 2012 Audi A6 68k miles.
blackc7a6 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2015, 07:48 AM   #2
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Sep 2015
Location: Poland
Posts: 3
Default

Hi

I'm having exact same issue.
On idle 1200 rpm very strong exhaust vibration.
While accelerating it shows on 2300-2500 rpm - every gear.

Any idea?
Yatta is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2017, 03:11 PM   #3
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1
Default

I am currently dealing with this issue now. Were either of you able to get your problem fixed?

I have been to the dealership, a local independent shop, and have been looking through these forums and it doesn't seem clear cut as to what the problem is. My Audi is a 2012 A6 3.0T with 83,000 miles and the vibration is at 1800 RPM.

It appears that the following could all be part of the issue:
-motor, trans, and/or, snub mounts
-Exhaust system (hangars, flex pipe)
-Flywheel (separation)
-Spark plugs
-Carbon buildup (intake manifold)

I suppose I am going to start with cheapest items on this list and work my way up, but if anyone has had any success fixing this issue, I would love to hear about it!

First time poster,

Greg
gthemerc is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2017, 01:29 AM   #4
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 1
Default

I have also the same problem with my 2009 A6 3.0 TFSI. It's strange sound at around 1400-2200 rpm. I was told here at the Audi Service in Turkey that it might be either the engine mount or the exhaust flex after cat, which is to costly to replace...I just can feel it when going very slow when parking or when I give throttle in Neutral and hold it at around 2000 rpm. Also it should be related to the engine since my car is previous model....I also would like to hear the reason and the solution to this since there are not so many 3.0 tfsi A6's around.

Mehmet
msoysal is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2017, 11:14 AM   #5
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 17
Default

Over on a UK forum, a knowledgeable poster has suggested that it's the flexi on the downpipe after the cat. He says that a decent exhaust manufacturer can fabricate and fit a replacement.
kungfupanda11 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
:: ECS Tuning :: NEW!! B8 S4 ECS Performance Lightweight Flywheel ECS Tuning-Audi S4 (B8 Platform) Discussion 2 03-27-2016 06:49 AM
:: ECS Tuning :: NEW!! B8 S5 3.0T ECS Performance Lightweight Flywheel ECS Tuning-Audi Audi A5 / S5 / RS5 Coupe & Cabrio (B8) 3 02-04-2016 08:36 AM
Help with 2005 Audi A6-3.2L quattro BKH bballfreak A6 / S6 (C6 Platform) Discussion 4 10-12-2015 05:14 PM
Allroad "double spoke" wheels/vibration Tahoesilvers4 Audi allroad 3 09-29-2015 07:05 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 05:08 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send