Rear left fog light error message - AudiWorld Forums

Go Back  AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A4 > A4 (B6 Platform) Discussion
Reload this Page > Rear left fog light error message
Notices
A4 (B6 Platform) Discussion Discussion forum for the B6 Audi A4 produced from 2002-2005
Sponsored by:
Sponsored by:

Rear left fog light error message

Reply

 
 
Old 10-14-2011, 09:12 AM
  #1
AudiWorld Newcomer
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Default Rear left fog light error message

Hello, first post on this forum and I hope it'll be the fix I need as Audi themselves want to charge me alot.

The problem is I am getting an error message on the display saying that my rear left fog light isn't working, although I am lead to believe from various sites that there isnt a rear left fog light. What could the problem be?

Model: A4 2004

Cheers
dreamteam79 is offline  
Reply With Quote
Old 10-14-2011, 12:33 PM
  #2
AudiWorld Member
 
Join Date: Aug 2001
Location: Vancouver, BC, Canada
Posts: 558
Default

For North America, the fog light would be on the left rear (driver's side).

Open the boot, look for a felt circle patch on the left edge of the felt trim. Remove that circle and unscrew the bolt to allow you to remove the rear tailight assembly. Open it up and check if the bulb is blown.

Shouldn't take more than 5-10 mins to complete all of that.
A4Audi4Fun is offline  
Reply With Quote
Old 10-17-2011, 07:00 AM
  #3
AudiWorld Super User
 
Join Date: Feb 2010
Location: Fort Worth, Tx
Posts: 2,575
Default

x2; rear fog is in the left taillight. Additonal clarifying note; you will not find a rear fog in the right taillight assembly, so don't think it is "missing" a bulb. The rear fog is activated by turning the headlights on (rotate clockwise) and then pulling to the seond detent (first detent is front fogs).
lyleswk is offline  
Reply With Quote
Old 05-23-2012, 12:37 AM
  #4
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: May 2012
Posts: 1
Default

Hi. You don't mention where you are from. Is it a LHD or RHD model?

I had the exact same message on a UK, RHD 2002 Audi A4. As you may know in the UK we only usually have a fog light on the rear right (drivers side) and the left bulb socket is empty. You can add a bulb on the left but most UK drivers do not and leave it empty.

I've never had a bulb in the right hand side and the right rear fog lamp has always worked well.

The other day the driver display suddenly popped up the message that the rear left fog lamp had blown! Very odd indeed since it hasn't got a bulb and has been happy like that.

I'm guessing it was some strange 'false positive' caused by a bug or short as when I next started the car the error went.

If anyone knows what would cause this I'd be interested to know. Do mainland European and North American Audi drivers with only a left rear fog bulb and no right bulb get false 'right rear lamp' errors too?
(or are they all fitted with bulbs on both sides as standard in those regions?).

Regards,

MJ


Originally Posted by dreamteam79 View Post
Hello, first post on this forum and I hope it'll be the fix I need as Audi themselves want to charge me alot.

The problem is I am getting an error message on the display saying that my rear left fog light isn't working, although I am lead to believe from various sites that there isnt a rear left fog light. What could the problem be?

Model: A4 2004

Cheers
mattjennings is offline  
Reply With Quote
Old 05-23-2012, 04:01 AM
  #5
AudiWorld Super User
 
Join Date: Feb 2010
Location: Fort Worth, Tx
Posts: 2,575
Default

I am US and assume the poster is either US or Canadian.

Never heard of a phantom error like that. Maybe others have. Intermittent things like that are usually caused by some sort of water intrusion.
lyleswk is offline  
Reply With Quote
Old 10-10-2013, 09:53 PM
  #6
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 10
Default

New to Audi and Audi World, this is my first post. I have the same problem with the rear left fog lamp.

wondering if you have a red light in your door (rear outside jamb facing the rear on the door)? after changing all the taillights, which now work. I noticed i have a red entry light out passenger front works but not the drivers

I am wondering if this is the elusive rear left fog light?
Ballistix234 is offline  
Reply With Quote
Old 10-17-2013, 12:47 PM
  #7
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 10
Default

After trying a couple of brand new bulbs, and found that there was corrosion on the positive terminal to the actual bulb. Cleaned it up and installed a new bulb, And... Bam! Bob's your uncle! left rear fog lamp works and no more dash light.
Ballistix234 is offline  
Reply With Quote
 
 
 

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ilikeit
Vehicles For Sale
2
01-09-2016 09:24 AM
lazaroni77
Q5/SQ5 MKI (8R) Discussion
2
12-23-2015 02:47 AM
ilikeit
Pacific Northwest Discussion
1
11-20-2015 06:57 AM
fkaufman
A7
4
09-07-2015 07:59 PM
C6Silver
Q7 Discussion
4
09-01-2015 08:46 PM


Thread Tools
Search this Thread
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 02:53 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: