Go Back  AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A8 / S8 > A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
Reload this Page >

One problem solved, two new ones in its place

A8 / S8 (D3 Platform) Discussion Discussion forum for the D3 Audi A8 produced from 2003-2010 and Audi S8 produced from 2006-2010

One problem solved, two new ones in its place

 
Old 11-28-2018, 07:40 PM
  #1  
AudiWorld Super User
Thread Starter
 
Jack88's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: California
Posts: 4,323
Received 0 Likes on 0 Posts
Default One problem solved, two new ones in its place

So, I finally got around to getting my tires re-balanced and the alignment done on the car, things it has needed for a bit, and the dealer told me I had a bent rim and was missing a rear hub ring. Perfect, so I ordered up a refurbished A7 rim that matches my set and some new hub rings. Tonight, barely a day later, the car won't start again not too long after coming home from a longish drive. I get a G28 sensor intermittent/implausible signal and the car fires up without issue after sitting for 2 hours. So I order up a new Bosch crankshaft position sensor for $51 on Amazon and now need to figure out how to replace it. I'm not sure how to remove the heat shield, last time I tried that, the clearances were too tight, anyone have any kind of guide on here? I looked and didn't really see one, and it would be nice to know how to do this before I start taking stuff apart, and Alldata gave me nothing of use.
Jack88 is offline  
Old 11-29-2018, 09:02 AM
  #2  
AudiWorld Super User
Thread Starter
 
Jack88's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: California
Posts: 4,323
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

And I woke up this morning to my neighbor's recycling bin having washed into the car and busted the tail light! Dang it!

​​​​​​​
Jack88 is offline  
Old 11-30-2018, 05:02 AM
  #3  
AudiWorld Member
 
chokboywonda's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Buckinghamshire. UK
Posts: 454
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I think I may have a spare one of those lights you can have. If it doesnt cost me too much I'll send you it. I think it is the inside attachment bit that was busted but I can't remember or the LED may have gone.
chokboywonda is offline  
Old 11-30-2018, 10:39 AM
  #4  
AudiWorld Super User
Thread Starter
 
Jack88's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: California
Posts: 4,323
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

That would be very helpful, I appreciate it! I know these can be costly to buy a fully functioning used one. Right now, I'm waiting to hear back from the insurance company as to whether or not they will cover it.
Jack88 is offline  
Old 11-30-2018, 07:29 PM
  #5  
AudiWorld Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 55
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default


not sure if this helps..hope it does tho
garysaunders85 is offline  
Old 11-30-2018, 07:32 PM
  #6  
AudiWorld Member
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 55
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

garysaunders85 is offline  
Old 11-30-2018, 09:35 PM
  #7  
AudiWorld Super User
Thread Starter
 
Jack88's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: California
Posts: 4,323
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

That actually is very helpful, thank you! I'm sure I would have figured it out, but now I know about how much time I need and it'll save looking around the underbody with a a flashlight trying to guess.
Jack88 is offline  
Old 12-01-2018, 03:28 PM
  #8  
AudiWorld Super User
Thread Starter
 
Jack88's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: California
Posts: 4,323
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Got that sensor swapped, it was more difficult than I anticipated. I have long arms but reaching the CV axle shield bolts and the bolt for the sensor was not just a stretch, but meant I had to use a couple wobble sockets to make the angles work. For those who may need to do this, be careful not to strip them, I nearly did.
Jack88 is offline  
Old 12-03-2018, 07:11 AM
  #9  
AudiWorld Member
 
chokboywonda's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Buckinghamshire. UK
Posts: 454
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I had a look for the light today and found it but it also has a crack in it.
Sorry
chokboywonda is offline  
Old 12-03-2018, 07:33 AM
  #10  
AudiWorld Super User
Thread Starter
 
Jack88's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: California
Posts: 4,323
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

No worries, I will find something, I'm sure! Maybe I'll get lucky at the junkyard.
Jack88 is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
typ44q
TT (Mk1) Discussion
3
10-28-2008 04:59 PM
brfoos
A4 (B5 Platform) Discussion
4
11-02-2006 09:11 PM
GHart81
A8 / S8 (D2 Platform) Discussion
2
07-09-2003 10:01 AM
vachaj
A4 Cabriolet (B6 Platform) Discussion
17
04-24-2003 12:24 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: One problem solved, two new ones in its place


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: