Automatic Transmission--- Nasty Grinding Noise in Park and Neutral - AudiWorld Forums

Go Back  AudiWorld Forums > Audi Models > Other Audi > Audi 90 / 80 / Coupe quattro / Cabriolet
Reload this Page > Automatic Transmission--- Nasty Grinding Noise in Park and Neutral
Notices

Automatic Transmission--- Nasty Grinding Noise in Park and Neutral

Reply

 
 
Old 02-24-2005, 06:29 PM
  #1
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 28
Default Automatic Transmission--- Nasty Grinding Noise in Park and Neutral

My '94 90-series with 115K seems to have developed a strange problem. While stopped this afternoon I shifted from reverse to drive and briefly heard a loud grinding noise. It drove fine... without noise until I placed it in Park. The loud grinding noise is there in Park or Neutral but not while in a driving gear. The car doesn't slip gears and it shifts thru it's gears fine. My tranny fluid is clean and the level is right where it should be.
Tonight while re-testing it I noticed that my headlights diddn't work (they would if I pulled on the bright adjustment lever, but wouldn't when on hi or low beam without the lever being held). Could these be related???

Anyone have any insights to these problems?
cklanke is offline  
Reply With Quote
Old 02-25-2005, 12:30 AM
  #2
AudiWorld Expert
 
Join Date: Jun 2000
Posts: 29,354
Default Here's the best solution-

<ul><li><a href="https://forums.audiworld.com/9080/msgs/8154.phtml">https://forums.audiworld.com/9080/msgs/8154.phtml</a</li></ul>
MikTip is offline  
Reply With Quote
Old 02-25-2005, 03:58 AM
  #3
Tech Guru
 
4Driver4's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 33,595
Default

Is it possible that the starter is engaged? Bad ignition switch?
4Driver4 is offline  
Reply With Quote
Old 02-25-2005, 04:41 AM
  #4
New Member
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 21
Default pain, hoped for somethin ....

different as a solution,you may look my post elsewhere)
:-)

juzzo
juzzo is offline  
Reply With Quote
Old 02-25-2005, 09:40 AM
  #5
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 28
Default Re: Is it possible that the starter is engaged? Bad ignition switch?

Nope. Not a starter grind. My car had been running for a while before the noise occured. Probably not the starter.

I can't figure out why the ignition would cause a grind... but since the headlights were affected too I had thought in that direction too.

I found an A4 post a couple of weeks ago describing the same problem (neutral and park loud grind and lack of headlights). The guy hasn't responded yet though.
cklanke is offline  
Reply With Quote
Old 02-25-2005, 09:44 AM
  #6
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 28
Default Re: Here's the best solution-

No... wife in med school and twin toddlers. I have done an auto to 5-speed swap before (Saab 900T) but I have neither the interest or time anymore.

I found an A4 post a couple of weeks ago describing the same problem (neutral and park loud grind and lack of headlights). The guy hasn't responded yet though.

Why would these problems be linked? An electrical snafu that could affect both? Could a bad torque converter cause the grind?

Still searching...
cklanke is offline  
Reply With Quote
 
 
 

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
DB22
A6 (C7 Platform) Discussion
1
09-17-2015 08:23 AM
dac350
Audi A3 / S3 /RS 3 MKII
1
09-16-2015 03:53 PM
jlbell
A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
7
09-14-2015 04:55 AM
marshap1
Wheels & Tires Discussion
0
09-06-2015 12:21 PM
Clarence Willie Mays
A6 / S6 (C6 Platform) Discussion
0
09-04-2015 11:09 PM


Thread Tools
Search this Thread
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 06:07 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: