infrared key fob

 
Old 12-31-2007, 01:53 PM
  #1  
AudiWorld Super User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2002
Location: E.Idaho
Posts: 4,559
Default infrared key fob

now this is a strange one. Just got my car back, the "point and shoot" was working before taking it in and now it does not.
I can see the red light and since I just replaced the batteries a year ago I can't see 4 dying already.
OK, so world impex shows the PN and its 10 bucks? That seems a bit cheap for the entire key fob with infrared portion, maybe just a simple blank, yeah.

IMPEX SKU # 93407

GENUINE PART
KEY BLANK
KEY BLANK

(OEM part number: 443-837-220)


the PN off the side is 443 837 220D

Rather curious if they have updated it to maybe an F

If it died now I have 2 that do not work.
I have about 4 sets of keys now with all the extra's.

The recent one that died is actually made by Hella.
egp320i is offline  
Old 12-31-2007, 04:36 PM
  #2  
AudiWorld Super User
 
SCarGo02's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Fort Collins, CO
Posts: 18,539
Default

Have you tried reprogramming the key? They typically run $160-200 depending on where you look.
SCarGo02 is offline  
Old 12-31-2007, 08:20 PM
  #3  
AudiWorld Super User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2002
Location: E.Idaho
Posts: 4,559
Default that much?

geesh, no way I am going to pay that much just for the small luxury of point and shoot.
I have not gone as far as the reprogram, I tried the syncro first as the car did sit for a few days but no luck there.
I am sure they disconnected the battery to work on the fuel pump but that should not have much to do with the key working.
I've disconnected my battery without any issues with the key later on.
I know the oldest key I had the button does not work and it has always been dead but this 2nd one has been working for 5 years or so.
I had to read up on how to do the reprogramming, I can give it a shot.
If you can see a red light flash then the batteries are not shot.
just strange, it all worked before the car died and now the car is fixed it won't work.
egp320i is offline  
Old 01-04-2008, 08:47 AM
  #4  
AudiWorld Super User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2002
Location: E.Idaho
Posts: 4,559
Default yep, I tried that

I have no idea what the lifespan is on these things but when I bought the car I was given 2, the guy noted 1 no longer functions but the other did.
The one that burned out was original so it lasted less then 9 years.
not sure how old this one is but it might be around the same.
I just don't get how the PN shows up on worldimpex as blank at 10 bucks, something has to be wrong but I put in the exact PN.

guess it was just a coincidence that the key died the same time my fuel pump did.

oh yeah, had the batteries checked and they are all good so I can rule that out too
egp320i is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bballfreak
A6 / S6 (C6 Platform) Discussion
9
04-14-2019 06:59 PM
ECS Tuning-Audi
S4 (B8 Platform) Discussion
7
07-26-2018 02:02 PM
ECS Tuning-Audi
Audi A5 / S5 / RS5 Coupe & Cabrio (B8)
3
02-04-2016 08:36 AM
iamdrewseph
A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
5
10-01-2015 11:33 AM
ebod0000
A6 (C7 Platform) Discussion
2
09-30-2015 10:27 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: infrared key fob


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: