Homelink not working on A5 - AudiWorld Forums

Notices
Audi A5 / S5 / RS5 Coupe & Cabrio (B8) Discussion forum for the B8 Audi A5, S5 and RS5 Coupe and Cabriolet Model years 2009 - 2017

Homelink not working on A5

Reply

 
 
Old 02-19-2011, 11:45 AM
  #1
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2010
Location: Southlake, TX
Posts: 15
Default Homelink not working on A5

My A5's garage door opener seems to have stopped working. I tried the procedure to clear the memory and re-program it and does not seem to work. I do not get the flashing red light after the 20 second compression of I and III and the red light does not light up when I push one of the buttons.

Have any of you guys seen this? I am due in for the 15k checkup soon, so I will be asking them about it at the same time, but thought I would post in case anyone else has had this.
Clarke is offline  
Reply With Quote
Old 02-20-2011, 05:54 AM
  #2
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: usa
Posts: 21
Default

i've found the homelink on my 2011 S5 to be quite flaky. i would say it works about half the time. i have reprogrammed it countless times and for some reason, it just doesn't work that well. i have 2 other cars (nissan) that it works 100% of the time so i know it is not a homelink issue, but an audi issue. other audi owners in my apartment complex have the same issue.

you can try contacting homelink for help, when i called them they called me back almost immediately but i never got around to calling them back.

Originally Posted by Clarke View Post
My A5's garage door opener seems to have stopped working. I tried the procedure to clear the memory and re-program it and does not seem to work. I do not get the flashing red light after the 20 second compression of I and III and the red light does not light up when I push one of the buttons.

Have any of you guys seen this? I am due in for the 15k checkup soon, so I will be asking them about it at the same time, but thought I would post in case anyone else has had this.
outlawz is offline  
Reply With Quote
Old 02-20-2011, 07:09 AM
  #3
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2010
Location: Southlake, TX
Posts: 15
Default

Thank you outlawz.

We have another vehicle with Homelink on it as well and it has worked for many years with no problem (2004 Acura MDX). I have already contacted Homelink and will see if they can help, but, if not, am planning on taking it to the dealership and telling them to fix it.
Clarke is offline  
Reply With Quote
Old 02-20-2011, 11:42 AM
  #4
AudiWorld Senior Member
 
m444's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: CA
Posts: 1,537
Default

There must be something wrong with your homelink. The one on my 2011 S4 works fine, even with the rolling code of my "overhead door" brand opener.
m444 is offline  
Reply With Quote
Old 02-20-2011, 03:30 PM
  #5
Audiworld Junior Member
 
mdernst's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: New Orleans Metro, LA
Posts: 79
Default

I agree, anyone who's Audi Homelink isn't working great should take their car to their local dealer for warranty repairs. Mine works great - 2011 S5. In fact, after 6 different BMWs with the Homelink system, the Audi has much better range than any of my previous BMWs.

Mike
mdernst is offline  
Reply With Quote
Old 02-20-2011, 05:39 PM
  #6
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2010
Location: Southlake, TX
Posts: 15
Default

I am going to take it in. It must be a random failure of the transmitter or something.
Clarke is offline  
Reply With Quote
 
 
 

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
IntheQ5
Q5/SQ5 MKI (8R) Discussion
27
06-09-2016 12:37 PM
OneOfOne
Audi A3 / S3 /RS 3 MKII
27
11-15-2015 05:09 PM
OneOfOne
Audi A3 / S3 /RS 3 MKII
9
11-10-2015 06:22 PM
the_duke
A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
6
09-10-2015 09:02 AM
stormchaser1967
Audi A5 / S5 / RS5 Coupe & Cabrio (B8)
0
09-02-2015 09:26 AM


Thread Tools
Search this Thread
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 07:05 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: