Audi A5 / S5 / RS5 Coupe & Cabrio (B9) Discussion forum for the B9 Audi A5, S5 and RS5 Coupe and Cabriolet 2018 model year and up

iPhone X

 
Old 02-09-2019, 04:23 AM
  #11  
AudiWorld Member
 
drkknte's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Location: Greensboro, GA
Posts: 65
Default

No problem here with my Xs Max. Make sure your cable is MFi certified.
drkknte is offline  
Old 02-09-2019, 04:36 AM
  #12  
AudiWorld Member
Thread Starter
 
Richr's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Location: Hilton Head, SC
Posts: 239
Default

Thank you all for taking the time to reply. I will check out all of the suggestions and report back with any developments.

I am really glad to hear that this seems to be an isolated occurrence and maybe just a glitch coincidental to my phone purchase that will not recur.

Originally Posted by Nikon1 View Post
I have heard of problems with iPhone X / iPhone XS / iPhone XR with cables — especially 3rd party cables longer than 1M. Not saying this is your problem but I would check your cable first.
Checked. Using the Audi provided cable.

Also, check your security settings for connecting to a non-Apple device. It’s possible that the setting involving the iPhone behavior when plugging into a non-Apple device, since you said you just updated your FW.
Hmmm, Not sure how to do this. I've searched through the settings and do not see anything related to 3rd party devices.

Last question — Are you running Developer beta or just end-user iOS?
Apple 12.1.4

— John
Originally Posted by Trade_it_all_4_more View Post
Does that mean you upgraded your phone from a non X version, or is that referring to an IOS upgrade? I have not any any connection issues. I have been running the latest IOS, and I updated to 12.1.4 today (which just came out for 2 zero-days exploits), and I have not used carplay with that version yet.
I upgraded from an 1Phone 6s 64G, which worked fine, to an iPhone X 256G running 12.1.4

Originally Posted by belzebutt View Post
I tried my iPhone X at the dealer with a 3rd party cable in an A5 and it would keep disconnecting if I so much as looked at the phone. Later I tried my iPhone X in an S5 with the Audi cable and it worked OK. Are you using the cable that came with the car?
I am using the $100 Audi cable that came with the car. If this persists I will switch to a genuine Apple cable. Thanks

Originally Posted by Sebastian3 View Post
I have not had any issues with my iPhone Xs Max.
Thanks. More good news.

Originally Posted by The G Man View Post
Iphone x here, no issues. Make sure you have the latest iso version and check phone’s memory and make sure its not more than 90% full.
Thanks. I am running the latest version, 12.1.4, and only using about 25% of memory 60G of 256G.

Originally Posted by Abtpl View Post
...no problems using my iPhone X with my s5
Good to hear. Thank you.

Last edited by Richr; 02-09-2019 at 04:44 AM.
Richr is offline  
Old 02-09-2019, 04:37 AM
  #13  
AudiWorld Super User
 
KevinGary's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Long Island, New York
Posts: 5,870
Default

I have not had any problems with my iPhone X. I am running on current software updates.
KevinGary is offline  
Old 02-09-2019, 05:19 AM
  #14  
AudiWorld Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Canada
Posts: 346
Default

One more suggestion. Take a toothpick and clean out your lightning port, or take it to the apple store and get it done. Getting lint in there is a common problem and it has caused flaky connections for me once before.
belzebutt is offline  
Old 02-09-2019, 05:27 AM
  #15  
AudiWorld Member
Thread Starter
 
Richr's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Location: Hilton Head, SC
Posts: 239
Default

Originally Posted by belzebutt View Post
One more suggestion. Take a toothpick and clean out your lightning port, or take it to the apple store and get it done. Getting lint in there is a common problem and it has caused flaky connections for me once before.
It is a new phone, but I will check that as well.
Thanks.
Richr is offline  
Old 02-09-2019, 06:05 AM
  #16  
AudiWorld Senior Member
 
Nikon1's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: South Jersey
Posts: 1,809
Default

Under Settings Tab:







Ensure the setting of USB Accessories.

Hope this helps.

— John
Nikon1 is offline  
Old 02-09-2019, 06:13 AM
  #17  
AudiWorld Member
Thread Starter
 
Richr's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Location: Hilton Head, SC
Posts: 239
Default

Originally Posted by Nikon1 View Post
Ensure the setting of USB Accessories.
Hope this helps.

— John
John,
Hope that was it. The USB accessories was switched off.

much appreciated.

Thank you.


Last edited by Richr; 02-09-2019 at 08:32 AM.
Richr is offline  
Old 02-09-2019, 07:53 AM
  #18  
AudiWorld Super User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Boston, MA
Posts: 4,134
Default

Originally Posted by Richr View Post

Hope that was it. The USB accessories was switched off.

much appreciated.

Thank you.
i didnt even know that was there, learn something new everyday. I bet that cause your disconnecting problem.
The G Man is offline  
Old 02-09-2019, 12:05 PM
  #19  
AudiWorld Senior Member
 
Nikon1's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: South Jersey
Posts: 1,809
Default

Originally Posted by Richr View Post

John,
Hope that was it. The USB accessories was switched off.

much appreciated.

Thank you.

Glad I could help.
Nikon1 is offline  
Old 02-10-2019, 01:50 AM
  #20  
AudiWorld Member
 
Join Date: Jan 2018
Location: Milton Ontario Canada
Posts: 71
Default

I have an Iphone Xs and have had it happen a few times where the phone has been plugged in and shows up with the apple car play screen, then when I hit play the timer for the song starts to play but I hear nothing out of the speakers. Instead it just starts playing out of my actual Iphone. When this has happened all I do is unplug my phone and then plug it back in again and it seems to work fine after that.
Woodsie0520 is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jayel
Off-topic Discussion
2
07-11-2008 06:29 AM
~DonQPremiumTequila~
S4 / RS4 (B5 Platform) Discussion
4
03-27-2008 06:04 PM
Mr Dobey
A4 (B5 Platform) Discussion
5
10-14-2007 09:13 AM
A4xIV / Nadroj
Off-topic Discussion
1
06-08-2007 09:12 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: iPhone X


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: