Top view camera select and making it default - Page 2 - AudiWorld Forums

Audi A5 / S5 / RS5 Coupe & Cabrio (B9) Discussion forum for the B9 Audi A5, S5 and RS5 Coupe and Cabriolet 2018 model year and up

Top view camera select and making it default

 
Old 08-17-2017, 06:40 AM
  #11  
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 25
Default

Originally Posted by Mobilehavoc View Post
Mine has stuck with the rear camera view since day 1 so not sure why yours keeps reverting back. Will check later today and see if there's some hidden setting.
The left part of the screen is the rear camera view...that part I'm fine with...my complaint is the same as the original poster in that the right part of the parking assist screen does not stay on the 360 top down camera view...I set it to camera it reverts back after some time to just the graphic view of the sensors...for no rhyme or reason it seems...
chucktu is offline  
Old 08-17-2017, 06:45 AM
  #12  
AudiWorld Senior Member
 
Mobilehavoc's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Jersey City, NJ
Posts: 927
Default

Originally Posted by chucktu View Post
The left part of the screen is the rear camera view...that part I'm fine with...my complaint is the same as the original poster in that the right part of the parking assist screen does not stay on the 360 top down camera view...I set it to camera it reverts back after some time to just the graphic view of the sensors...for no rhyme or reason it seems...
Yes I'm saying the right part stays as 360 top view for me every time. I haven't seen the graphic view since the 2nd day of owning the car. There's probably some setting I changed that's not obvious. I'll try to find it.
Mobilehavoc is offline  
Old 08-17-2017, 06:47 AM
  #13  
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 25
Default

Originally Posted by Mobilehavoc View Post
Yes I'm saying the right part stays as 360 top view for me every time. I haven't seen the graphic view since the 2nd day of owning the car. There's probably some setting I changed that's not obvious. I'll try to find it.
Thanks I just wanted to clarify...you had said rear camera view so that's why I got confused...any help would be greatly appreciated
chucktu is offline  
Old 08-17-2017, 07:18 AM
  #14  
N8!
AudiWorld Senior Member
 
N8!'s Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Denver
Posts: 1,564
Default

Originally Posted by MrPlow View Post
That's weird, mine always goes to the camera image (top view) when I put the car in reverse - it does that because I set that as the default View in the Parking Aid menu. See page 148-149 of the manual. Did you try this?
I did this when I got my A5 2 months ago and it is my default also.
N8! is offline  
Old 08-17-2017, 08:43 AM
  #15  
AudiWorld Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 143
Default

I thought I had the same issue, turned out the location I was making the change was not correct. I'll have to look in the setting to determine what I changed. I do recall selecting the parking assist button then using the dail to access one of those side menus.
amademann is offline  
Old 08-17-2017, 09:08 AM
  #16  
AudiWorld Senior Member
 
Mobilehavoc's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Jersey City, NJ
Posts: 927
Default

Here you go - when in reverse and the camera comes up, shift the MMI wheel to the right to bring up this menu then change this setting to camera

For the OCD people (including me) sorry for the dust/crap that's showing - that's the problem with direct sunlight!!

Mobilehavoc is offline  
Old 08-17-2017, 09:11 AM
  #17  
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 25
Default

Originally Posted by Mobilehavoc View Post
Here you go - when in reverse and the camera comes up, shift the MMI wheel to the right to bring up this menu then change this setting to camera

For the OCD people (including me) sorry for the dust/crap that's showing - that's the problem with direct sunlight!!

Yup, that's what I have been doing...and just like the OP said, after a certain period of time or a few cycles it goes back to graphic...
chucktu is offline  
Old 08-17-2017, 09:13 AM
  #18  
AudiWorld Senior Member
 
Mobilehavoc's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Jersey City, NJ
Posts: 927
Default

Originally Posted by chucktu View Post
Yup, that's what I have been doing...and just like the OP said, after a certain period of time or a few cycles it goes back to graphic...
Take it to the dealer, mine has stayed that way for two months now
Mobilehavoc is offline  
Old 08-17-2017, 09:15 AM
  #19  
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 25
Default

Originally Posted by Mobilehavoc View Post
Take it to the dealer, mine has stayed that way for two months now
Already got my appointment for Saturday, but I'm going to have a tough time explaining it to them when it works while I'm there but a day or so later it reverts back...
chucktu is offline  
Old 08-17-2017, 09:21 AM
  #20  
AudiWorld Senior Member
 
Mobilehavoc's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Jersey City, NJ
Posts: 927
Default

Originally Posted by chucktu View Post
Already got my appointment for Saturday, but I'm going to have a tough time explaining it to them when it works while I'm there but a day or so later it reverts back...
Only thing I can think of is if you use different keys - maybe this is a setting stored to each key? I use only one key since I got the car so not sure
Mobilehavoc is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: