Notices
Audi allroad Discussion forum for the original Audi allroad

Limp Mode 2.7 Tip

 
Old 09-02-2015, 09:25 AM
  #1  
AudiWorld Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 350
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Limp Mode 2.7 Tip

Pulled out last night and it went to tranny limp mode. Shut off, turned on again has been fine. Tip was replaced two years ago about 15k and has been solid so i'm focusing in on the TCM. does anyone know the part # for the TCM? is it the same as the 2001 A6 2.7t Tip?
cameltrophyallroad is offline  
Old 09-03-2015, 05:26 PM
  #2  
AudiWorld Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 826
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

There could be many reasons for it to go into limp mode. Some may not even be TIP related. Need to pull codes before starting to throw parts at it.
5v/cyl is offline  
Old 09-04-2015, 08:28 AM
  #3  
AudiWorld Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 350
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Vag'd it and it is the TCM

Surprisingly there is no moisture or signs of any moisture ever being in there, it looks new. but production date stamp is 2001 so its a teenager. part # on the TCM is 4z7 927 156 A
guess i'll probably wait if it does it again then seek to replace.
cameltrophyallroad is offline  
Old 09-04-2015, 08:49 AM
  #4  
AudiWorld Member
 
G0to60's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Milwaukie, OR
Posts: 433
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I can't remember but I think sometimes the magnets on the shifter can come loose and cause issues. It's just a matter of gluing them back on. I'm not sure if they would cause the trans to go into limp mode though.
G0to60 is offline  
Old 09-04-2015, 05:40 PM
  #5  
AudiWorld Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 350
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default VAG Code 17086

The magnets i dealt with once shortly after i purchased the car in 2006, this VAG code indicates the TCM, but the thing looks brand new meaning the box its in hasn't leaked. Since i had the tranny done two years ago its probably worth taking it back pre winter anyway for a once over and asking them to check/top off the tranny fluid. more research seems to suggest that low fluid could also be an issue, can't imagine why it'd be low with 10K on the tranny but anything is possible. i know that i don't want to fork out for another tranny anytime too soon.
cameltrophyallroad is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jetfire593
A7
14
12-21-2015 03:51 PM
gorkyc
A8 / S8 (D2 Platform) Discussion
7
10-04-2015 07:00 PM
SJGQ5
Q5/SQ5 MKI (8R) Discussion
4
10-01-2015 08:44 AM
Buckwheat2088
Q5/SQ5 MKI (8R) Discussion
0
09-28-2015 06:26 PM
legerrej
A4 (B5 Platform) Discussion
1
09-25-2015 08:43 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Limp Mode 2.7 Tip


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: