Go Back  AudiWorld Forums > Audi Models > Audi Original "S" Cars
Reload this Page >

dead turbocharger at 130k 0n 1994 S4

Audi Original "S" Cars Discussion forum for the Audi Audi Ur S4, Ur S6, S2 & RS2

dead turbocharger at 130k 0n 1994 S4

 
Old 06-14-2019, 06:42 PM
  #1  
AudiWorld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Location: Texas/Colo.
Posts: 38
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default dead turbocharger at 130k 0n 1994 S4

Car has been my baby and not raced. not modified. Tech says turbo is gone, quotes 1400 dollars for turbo price. I am having trouble finding any information on a replacement and what is available.. I have tried searching this site but must not be doing something correctly. Can anyone point me? Thank you John Bengfort
jbengfort is offline  
Old 06-16-2019, 01:49 PM
  #2  
AudiWorld Member
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 126
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

You'll get better response posting your question on the quattroworld forum. http://forums.quattroworld.com/s4s6/

My turbo on a '94 is still working well at 260k miles. Is the turbo making weird noises or something like that? Just as a "fly on the wall" I'd wonder if the turbo was really gone or if it could be a hose, duct, or other problem. I had a split hose a while back that could have easily been considered a turbo problem. These turbos are overall pretty darn reliable.
tigerwillow1 is offline  
Old 06-18-2019, 08:16 AM
  #3  
AudiWorld Junior Member
 
whoooshs8's Avatar
 
Join Date: May 2019
Location: Spokane, Wa
Posts: 26
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by jbengfort View Post
Car has been my baby and not raced. not modified. Tech says turbo is gone, quotes 1400 dollars for turbo price. I am having trouble finding any information on a replacement and what is available.. I have tried searching this site but must not be doing something correctly. Can anyone point me? Thank you John Bengfort
Hello John,

I agree with Tigerwillow, the turbo is pretty reliable especially with only 130K? Wow, that's low miles. I have a D2 S8 these days, but I pop over here from time to time as I really miss my UrS6. I had a similar problem once when I first got the car and was still servicing at the dealer. It turned out to be a split in one of the turbo hoses, but they told me the turbo was bad. It could also be a stuck waste gate, stuck open I believe. I hadn't seen that, but I remember advice once when I was troubleshooting my issue. Could be a good time to switch to Samco Hoses (https://www.samcosport.com/manufacturer/audi/), so you'll never have a leak again. Keeping it? Good time to make the journey to RS2 Spec? These are amazing cars.... Best of luck
whoooshs8 is offline  
Old 06-18-2019, 08:41 AM
  #4  
AudiWorld Junior Member
 
whoooshs8's Avatar
 
Join Date: May 2019
Location: Spokane, Wa
Posts: 26
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Also this is an interesting read...… https://www.audizine.com/forum/showt...r-your-UrS4-S6
whoooshs8 is offline  
Old 06-21-2019, 07:24 AM
  #5  
AudiWorld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Location: Texas/Colo.
Posts: 38
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default S4 turbo

I appreciate the responses and agree 134k is short life. It makes no noise—just no boost. And no I am not sure it is the turbo—that is what the shop told me. I have not yet tried quattroworld. I can only find rebuild services so far. I probably am going to get a second opinion.

Originally Posted by tigerwillow1 View Post
You'll get better response posting your question on the quattroworld forum. http://forums.quattroworld.com/s4s6/

My turbo on a '94 is still working well at 260k miles. Is the turbo making weird noises or something like that? Just as a "fly on the wall" I'd wonder if the turbo was really gone or if it could be a hose, duct, or other problem. I had a split hose a while back that could have easily been considered a turbo problem. These turbos are overall pretty darn reliable.
jbengfort is offline  
Old 06-25-2019, 12:46 PM
  #6  
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Have you checked the valve, number 40 in the picture?
1997 Audi Audi A6/S6/Avant quattro Europe market: Engine Vacuum hoses with connecting parts 5-cylinder: AAN
It´s quite common that it failes, and then it feels like it´s no boost at all from the turbo. / Best Regards Claes
clabbe is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
S40RCE:Smurf
NY / NJ / CT Discussion
2
04-01-2007 02:38 PM
Mtouring_Tuff*typing
Audi 90 / 80 / Coupe quattro / Cabriolet
0
03-01-2006 03:41 PM
520
Chicago Discussion
0
02-03-2006 08:29 PM
Toxcheap
Audi 90 / 80 / Coupe quattro / Cabriolet
0
10-07-2003 07:54 PM
hoTTub
TT (Mk1) Discussion
4
02-11-2002 09:08 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: dead turbocharger at 130k 0n 1994 S4


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: