iPhone Xr - Apple Car Play not working correctly!!!!! - AudiWorld Forums

Go Back  AudiWorld Forums > AudiWorld Community > New Member Welcome Area
Reload this Page >

iPhone Xr - Apple Car Play not working correctly!!!!!

Notices
New Member Welcome Area We've gathered the info you need if you are new to the AudiWorld forums

iPhone Xr - Apple Car Play not working correctly!!!!!

Old 11-08-2018, 07:46 AM
  #1  
AudiWorld Newcomer
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 3
Default iPhone Xr - Apple Car Play not working correctly!!!!!

I have a 2018 S5 Sportback - Until recently I used an older iPhone model and I didn't have any issues with Apple Car Play.

I now have a new iPhone Xr and I'm having multiple issues with Apple Car Play. Issues that I am now experiencing are as follows:
  1. When trying to play music via Spotify in Apple Car Play the display screen does not show what music is being played, does not give you the ability to skip to the next song etc. Basically the screen becomes unresponsive and is pretty much blank. The App just doesn't show properly or at all apart from the Spotify name at the top. Everything else is greyed out. The same thing goes for Mix Cloud and some other apps. Funny thing is there is no problem playing songs from the phone itself. Sounds come through the system fine - you just cant control anything via the display console which is a huge pain.
  2. When the phone is plugged in and Apple Car Play activated if you select an App such as Spotify and even messages it hangs and you are unable to scroll to other apps using the control wheel. You literally have to unplug g your phone from the middle console connection and plug it back in, wait for Apple Car Play to come up again and then you can use the control wheel to scroll through the apps. As soon as you select an App though it typically hangs and you have to repeat the process.
  3. I've tried rebooting the phone, its at the latest software level, I've used a different cable other than the supplied Audi USB iPhone cable and it does not make a difference.
Has anyone seen this or have any ADVICE - this is ridiculous considering the fact this should be a flawless process as it was with an older iPhone model. This makes Apple Car Play completely defunct and unusable. One would think Audi and Apple would be in SYNC in terms of the tech being used in their cars especially new models - REDICULOUS
alastairm is offline  
Old 11-08-2018, 09:00 AM
  #2  
AudiWorld Super User
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Francisco Bay Area
Posts: 4,716
Default

There are a number of similar reports from people with the iPhone XS. I'm assuming you restored a backup from your old phone on your new XR. That can potentially bring over corrupt settings or messing up settings on the new phone, especially if you had an iPhone for a few years and gone through many iOS updates. Try resetting your settings (Settings -> General -> Reset -> Reset All Settings). This won't delete your data and apps, but it will reset all the phone's settings to their defaults. This seems to have worked for some or at least minimized the issues. If this doesn't work, then set your XR up as a new phone instead of restoring a backup.
superswiss is offline  
Old 11-08-2018, 09:07 AM
  #3  
AudiWorld Newcomer
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 3
Default

superswiss thanks for your reply - yes you are right I restored my old backup to the new device. I'm going to try what you proposed. I'll let everyone know what happens as a result. Thanks again!!!!
alastairm is offline  
Old 11-09-2018, 08:13 AM
  #4  
AudiWorld Newcomer
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 3
Default

The reset didn't work unfortunately. I'm still having the same issues. I'm wondering if a full rebuild of the device is going to make a difference. It's a huge pain to have to go through a full rebuild for the outcome to be the same.

I'm wandering if others have had to do this and what the outcome was?
alastairm is offline  
Old 11-09-2018, 09:40 AM
  #5  
AudiWorld Super User
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Francisco Bay Area
Posts: 4,716
Default

There are other threads around the forum about the same issue. Sounds like rebuilding the phone doesn't help. It's some kind of a compatibility issue between Audi and the iPhone XS/XR.
superswiss is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
cohbull
Off-topic Discussion
3
01-10-2006 11:52 AM
bugbbq
Off-topic Discussion
26
06-23-2003 07:53 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: iPhone Xr - Apple Car Play not working correctly!!!!!


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: