Go Back  AudiWorld Forums > Technical Discussion > Performance and Tuning
Reload this Page >

Car idles rough after CAI install NEED HELP

Performance and Tuning Discussion forum for various performance tuning techniques and questions
Sponsored by:
Sponsored by:

Car idles rough after CAI install NEED HELP

 
Old 02-25-2017, 06:07 AM
  #1  
AudiWorld Newcomer
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Car idles rough after CAI install NEED HELP

Hi, i have a 1999 audi a6 avant 2.8 quattro and i recently installed a cold air intake (CAI) the car ran great before the install and the only light that was on was the engine light (which is always on) after I installed the CAI the car started up perfectly and then it started to idle rough like it had a huge cam in it and then after about a minute it would die. Im thinking that theres a vacuum leak somewhere or i have to reset the ecu? Please get back soon! Thanks.
Cam S is offline  
Old 02-25-2017, 07:32 AM
  #2  
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Generally you run in to these types of issues when you dont unhook the battery before unplugging sensors and such. I would start be reinstalling the factory air box, and see if it goes back to normal. Then take your time making sure everything goes together as it should, negative cable off the battery. If after you install it again it still runs rough, a vacuum leak could be possible. Grab a can of brake cleaner and spray any vacuum tube station you can find while it's idling. (You may need to reinstall factory airbox again). If the rpms drop or it stalls out when you spray a vacuum line, you found a leak. Replace that line.

this may or may not help. This is just the steps that I personally would take.
Derek Mello is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Luxus Panzer
Audi 90 / 80 / Coupe quattro / Cabriolet
11
04-07-2007 01:17 PM
SFexBOY
A4 (B5 Platform) Discussion
18
12-19-2006 06:50 AM
UltraA4John
A4 (B6 Platform) Discussion
35
06-14-2004 06:59 AM
bretto
A4 (B5 Platform) Discussion
2
04-24-2003 07:11 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Car idles rough after CAI install NEED HELP


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: