New CPO TDI Adblue error - AudiWorld Forums

Go Back  AudiWorld Forums > Audi Models > Audi Q3 /Q5 / Q7 > Audi Q7 > Q7 Discussion
Reload this Page > New CPO TDI Adblue error
Notices
Q7 Discussion Discussion forum for the Audi Q7 SUV built from 2005 to 2015

New CPO TDI Adblue error

Reply

 
 
Old 09-13-2012, 01:48 PM
  #1
AudiWorld Super User
Thread Starter
 
J. Patterson's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2,957
Default New CPO TDI Adblue error

Hi guys. Found and bought a 2011 TDI Q7 for my wife and for towing my car to the track. We have been looking for months and this one showed up last weekend at our local dealer. 20000 miles Prestige. Teak brown. It's nice.
That said, in the first 100 miles an adblue warning popped up that it had 600 miles remaining . I was assured the tank was filled when I picked it up. I have VAG com and a scan shows----

3 Faults Found:
9050 - SCR NOx Catalyst Bank 1
P20EE 00 [096] - Efficiency too Low
Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear
Freeze Frame:
Fault Status: 00000001
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 1
Mileage: 33793 km
Date: 2012.09.13
Time: 10:48:20

9953 - Reductant Quality Performance
P207F 00 [237] - -
MIL ON - Confirmed - Tested Since Memory Clear
Freeze Frame:
Fault Status: 00000001
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 1
Mileage: 33793 km
Date: 2012.09.13
Time: 10:48:20

8787 - Sensor(s) for Internal Cylinder Pressure
P13E6 00 [096] - Implausible Signal
Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear
Freeze Frame:
Fault Status: 00000001
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 1
Mileage: 33693 km
Date: 2012.09.10
Time: 14:12:28

Readiness: 1 1 0 0 1

Taking it back in tomorrow. Service tech states that there is a software update that he needs to do.

So much for the 300 point CPO inspection :-/

I have not heard much about adblue pump problems. Any info you have would be helpful. TIA
Oh-- and a pic of the new ride.
J. Patterson is online now  
Reply With Quote
Old 09-19-2012, 06:14 PM
  #2
AudiWorld Super User
Thread Starter
 
J. Patterson's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2,957
Default

All fixed now. Replaced NOX sensor and loaded a firmware upgrade. All good. :-)
J. Patterson is online now  
Reply With Quote
Old 09-25-2012, 01:52 AM
  #3
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
Default

Just before installing the new air springs and compressor, the system died. During the time leading up to replacing the leaking OEM front air springs, the system was alive and well. The old compressor would come on and try and try to inflate the leaking OEM springs.
mikhelee is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2013, 12:09 PM
  #4
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Default

Which NOx did they replace, do you know?
the one behind the engine or the one under the car?

i have exact same codes on my 2012 Q7 TDI and i need to know which one is bad? which one is bank 1...
Any help will be appreciated.
gazetobg is offline  
Reply With Quote
Old 03-14-2013, 07:59 PM
  #5
AudiWorld Super User
Thread Starter
 
J. Patterson's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2,957
Default

Originally Posted by gazetobg View Post
Which NOx did they replace, do you know?
the one behind the engine or the one under the car?

i have exact same codes on my 2012 Q7 TDI and i need to know which one is bad? which one is bank 1...
Any help will be appreciated.
I do not know for sure. I assume it was the upstream nearer the engine being bank 1. That is how O2 sensors are labeled on my 2001 TT. The dealer techs did talk to Audi and told me that I was getting a new software update. The good part is that it has been perfect for over 7000 miles since then. Good luck with yours!
J. Patterson is online now  
Reply With Quote
Old 03-15-2013, 05:32 AM
  #6
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 2
Default

Thanks a lot.
gazetobg is offline  
Reply With Quote
Old 03-15-2013, 06:42 AM
  #7
AudiWorld Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 146
Default

She's Nice .....

I meant the car !
coupegt87 is offline  
Reply With Quote
 
 
 

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
nZtiZia
Q7 Discussion
3
12-04-2015 02:23 PM
rjdoc74
Q5/SQ5 MKI (8R) Discussion
18
10-10-2015 05:47 AM
imag1ne
A6 (C7 Platform) Discussion
1
09-28-2015 01:05 PM
Markuzas
A6 / S6 (C5 Platform) Discussion
5
09-28-2015 06:38 AM
Nathaniel411
Audi allroad
0
09-26-2015 11:30 AM


Thread Tools
Search this Thread
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 03:52 PM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: