Q7 Discussion Discussion forum for the Audi Q7 SUV built from 2005 to 2015
Sponsored By:
Sponsored By:

Q7 Flex Pipe issue help

 
Old 05-05-2019, 04:54 PM
  #21  
AudiWorld Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: 2007 Q7 3.6
Posts: 310
Default

how hard was it to get the o2 sensors out? I have to pull one of mine blah.
bspurloc is offline  
Old 05-06-2019, 04:46 AM
  #22  
AudiWorld Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 16
Default

Originally Posted by bspurloc View Post
oh man I missed you got this off etc...
is it all back on??
I could have looked at my paper work and got you the part number they used for mine.
I think they also told me the wrong pipe was sent to them so it delayed the fix a bit lol.
All done! Got the parts from rockauto.com... perfect fit. Like any other job, once you figure it out, it's like "why was that so difficult!"
skuse is offline  
Old 05-06-2019, 04:48 AM
  #23  
AudiWorld Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 16
Default

Originally Posted by bspurloc View Post
how hard was it to get the o2 sensors out? I have to pull one of mine blah.
Mine came out pretty easy... used a flare nut wrench just to be safe. Hit them with a blast of WD-40 the night before just to be safe...
skuse is offline  
Old 05-06-2019, 07:59 PM
  #24  
AudiWorld Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: 2007 Q7 3.6
Posts: 310
Default

odd I replied to this earlier but I dont see the reply....
Cool I saw the parts at rock auto.
I didnt do mine myself because the previous owners garage really screwed up and the bolts/nuts looked seized and corroded.
I didnt want a stud to break in the head as my manifold needed to come off.
I also had the leak at the braided area where you show yours torn.
how did you access this from underneath? had it on ramps wood planks? jacks??
I am asking about the o2 sensors because after 1 car was replaced the other is coming up as low. It appears its a common issue where work after intake causes p00420.
I think dirt got on one of the o2 sensors, as the issue is intermittent. it finds it low then a few days later it clears it.
it actually just cleared my last drive lol. I had emissions due, so I drove it up on the last clear and passed it.
so I couldnt care less about it, i dont need to go to emissions for another 2 years.
I checked the o2 sensors with my scope and they appear to be working correctly. so I am guessing one is dirty or flakey, so it wont hurt to replace one and see what happens.
bspurloc is offline  
Old 05-07-2019, 03:37 AM
  #25  
AudiWorld Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 16
Default

I just pulled it up on ramps... hard part was getting access to all the rusted nuts/bolts to cut them off.... think I bought every rotozip and dremel attachment made!
skuse is offline  
Old 05-07-2019, 07:45 PM
  #26  
AudiWorld Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: 2007 Q7 3.6
Posts: 310
Default

nice.
Oh the other part that got lost was I was wondering how you got the heat shield off at the manifold area.
I tried to take it off 2 years ago but it was binding in the back, and yes I did take off the hidden bolt at the back.
did yours bind or get caught up on something in the back area?
bspurloc is offline  
Old 05-07-2019, 08:18 PM
  #27  
AudiWorld Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 16
Default

Yea.. that was a bitch... just kept working at it until I got it out. Took a bit of "convincing" to get it out of there... had to be careful not to damage O2 sensor wires if I recall correctly.
skuse is offline  
Old 05-12-2019, 10:17 PM
  #28  
AudiWorld Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: 2007 Q7 3.6
Posts: 310
Default

Originally Posted by skuse View Post
Yea.. that was a bitch... just kept working at it until I got it out. Took a bit of "convincing" to get it out of there... had to be careful not to damage O2 sensor wires if I recall correctly.
ah ok.
Hey let me know if u start getting p00420 issues with the o2 sensors.
Did you replace both cats?
bspurloc is offline  
Old 05-12-2019, 11:11 PM
  #29  
AudiWorld Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 16
Default

So far so good... no codes. Replaced both cats but kept same O2 sensors.
skuse is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
A6R1
A6 / S6 (C5 Platform) Discussion
6
04-06-2011 01:27 PM
a4 taz
A4 (B5 Platform) Discussion
3
01-14-2011 08:11 AM
BSK
A4 (B5 Platform) Discussion
6
08-12-2010 12:27 AM
Obioban
A4 (B5 Platform) Discussion
7
05-08-2007 01:29 PM
madcowz
A4 (B5 Platform) Discussion
2
11-28-2004 09:23 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Q7 Flex Pipe issue help


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: