Go Back  AudiWorld Forums > Audi Models > Audi S4 / RS4 > RS4 (B7 Platform) Discussion
Reload this Page >

Headlight/Interior Lights Cycling on and off

RS4 (B7 Platform) Discussion Discussion forum for the B7 Audi RS4
Sponsored by:
Sponsored by:

Headlight/Interior Lights Cycling on and off

 
Old 12-03-2015, 06:24 PM
  #1  
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 82
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Headlight/Interior Lights Cycling on and off

Starting a few days ago I got an error linked to the self adjusting headlights.

It was wet out and I had that error once before and it never came back on after I cycled the power so I didn't think anything of it.

That is until this started happening,



It's all of the lights, headlights, interior, even the NAV colors will adjust. It's like the whole lighting system is cycling off and on. I noticed while this was happening the windshield wipers also pause momentarily. It also happens no matter if the lights are in auto or manually on.

I tried pulling the codes and it was something about the auto levelers not having a baseline essentially. I pulled the diagnostics up and both of the sensors in the wheel well are not sending any info.

I read that you can pull the fuse for that system (fuse 10) and it will kind of put a bandaid on the problem, so I tried that and got no more error code but the lights are still flashing.

Any thoughts of places to start when I try and do some troubleshooting this weekend?

Cheers,

~Mic
micmckee is offline  
Old 12-04-2015, 07:47 AM
  #2  
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 82
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Going to put the fuse back in and pull the exact code while on lunch,

In the meantime I ordered new headlights because I what the heck?
micmckee is offline  
Old 12-05-2015, 09:43 AM
  #3  
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 82
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Okay so VCDS codes

Saturday,05,December,2015,13:42:36:21262
VCDS Version: Release 15.7.2 (x64) Running on Windows 10 x64
Ross-Tech: Home

Address 55: Headlight Range Labels: 4F0-910-357.lbl
Control Module Part Number: 4F0 910 357 F HW: 4F0 907 357 F
Component and/or Version: AFS 1 H01 0020
Software Coding: 0000019
Work Shop Code: WSC 06335 000 00000
Additional Info: 8E0941329A AFS-Modul links H03 0010 8E0941329A AFS-Modul rechtsH03 0010
VCID: 2959EEE280AA2C761C-807C
2 Faults Found:

01539 - Headlights Not Adjusted
005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation - MIL ON
Freeze Frame:
Fault Status: 11100101
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 1
Reset counter: 40
Time Indication: 0

00466 - Control Module for Steering Column Electronics (J527)
004 - No Signal/Communication - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00100100
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 2
Reset counter: 40
Time Indication: 0

Kind of stumped D:

Last edited by micmckee; 12-05-2015 at 09:58 AM.
micmckee is offline  
Old 12-05-2015, 10:02 AM
  #4  
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 82
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I'm in group 2 of measuring blocks and it says front and rear sensors are undefined not sure what that's about
micmckee is offline  
Old 12-05-2015, 10:03 AM
  #5  
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 82
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

If I go to basic settings it just continues to run group 1 no error no completion,

I've let it run for a few minutes now
micmckee is offline  
Old 12-05-2015, 10:11 AM
  #6  
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 82
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Went to group 11 and i can make front/rear values change when i move the control arm
micmckee is offline  
Old 12-05-2015, 10:26 AM
  #7  
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 82
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

OKay so I put everything back and was going to take it to advance to have the battery tested (my volt meter isn't very accurate) and after I started the car these things happened.

Passenger window would crawl up a few inches and stop, rinse and repeat till it was all the way up. Then I tried the rear window, and it stopped and wouldn't move anymore.

Radio shut off

Lights shut off completely and wouldn't turn back on

Car was still running at this point.

Shut off the car and am pulling codes now, but everything went back to normal D:
micmckee is offline  
Old 12-05-2015, 10:35 AM
  #8  
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 82
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Okay got it to recreate the errors and electronics cutting out, here's what I mean by the windows cutting out somtimes.

(YT: Windows stopping)Click to play video inline.

Here are the codes that rang up, new one is the last one and it has a headlight with an ! in the middle of it on the dash.

Saturday,05,December,2015,14:33:01:21262
VCDS Version: Release 15.7.2 (x64) Running on Windows 10 x64
Ross-Tech: Home

Address 55: Headlight Range Labels: 4F0-910-357.LBL
Control Module Part Number: 4F0 910 357 F HW: 4F0 907 357 F
Component and/or Version: AFS 1 H01 0020
Software Coding: 0000019
Work Shop Code: WSC 06335 000 00000
Additional Info: 8E0941329A AFS-Modul links H03 0010 8E0941329A AFS-Modul rechtsH03 0010
VCID: 2959EEE280AA2C761C-807C
3 Faults Found:

01539 - Headlights Not Adjusted
005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation - MIL ON
Freeze Frame:
Fault Status: 11100101
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 1
Reset counter: 40
Time Indication: 0

00466 - Control Module for Steering Column Electronics (J527)
004 - No Signal/Communication - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00100100
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 2
Reset counter: 40
Time Indication: 0

00457 - Control Module for Network (J519)
004 - No Signal/Communication - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00100100
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 1
Reset counter: 40
Time Indication: 0
micmckee is offline  
Old 12-05-2015, 03:38 PM
  #9  
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 82
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Battery is officially fine....

So no leads haha
micmckee is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
pvmacguy
A6 / S6 (C6 Platform) Discussion
7
09-12-2018 11:09 PM
DirtMcGirt
A4 (B9 Platform) Discussion
1
08-20-2018 09:20 AM
JGood
A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
1
06-16-2014 04:49 PM
audiquattroboss
Audi 90 / 80 / Coupe quattro / Cabriolet
3
08-02-2004 11:21 AM
KevinM
A4 (B6 Platform) Discussion
10
02-16-2004 05:09 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Headlight/Interior Lights Cycling on and off


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: