Go Back  AudiWorld Forums > Technical Discussion > Electronics > Telematics Discussion
Reload this Page >

Audi RNS-E bluetooth pairing problem with iPhone X

Telematics Discussion
Sponsored by:
Sponsored by:

Audi RNS-E bluetooth pairing problem with iPhone X

 
Old 02-17-2018, 12:15 PM
  #1  
AudiWorld Newcomer
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Audi RNS-E bluetooth pairing problem with iPhone X

Hi all,

I have a B5 S4 retrofitted with the RNS-E (8E0035192J) and the factory bluetooth control module (8P0862335L). It was working perfectly with my old iPhone 6s, but I have just upgraded to an iPhone X, and it would no longer auto-pair with the bluetooth module. I can go into the iPhone's Settings > Bluetooth and tap on the "Audi UHV 0000" entry, and it will pair up and work fine from there. But I shouldn't have to manually pair them (except the very first time, of course). My old iPhone 6s would auto-pair every time I get in the car and turn on the ignition.

I also tested an iPhone 7 and it can auto-pair fine too. So the problem appears to be with the iPhone X. I don't think it's a problem with Audi's bluetooth module, but I just want to check here to see if there are others with a similar problem, and potential solutions.

I searched other sites and forums on the web, and it appears that iPhone X has some major bluetooth issues. But the problems mentioned on those sites are not like what I'm experiencing...

For what it's worth, my iPhone X is now running iOS 11.2.5 (the latest as of this writing), the same version as what was running on my 6s and the 7 I tested.
auditechnik is offline  
Old 02-22-2018, 01:11 PM
  #2  
AudiWorld Newcomer
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Interestingly, my iPhone X began auto-pairing with the RNS-E bluetooth successfully as of 3 days ago, and so far it hasn't failed yet. I don't know what changed, I didn't do anything to "fix" it. It began working when it was still running iOS 11.2.5 , and continues to work after I updated to 11.2.6.

Strange huh. I'll see whether it stays that way.
auditechnik is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Badger278
Audio, Video and Security Discussion
1
09-11-2008 04:19 PM
The Frenchy
A8 / S8 (D2 Platform) Discussion
2
12-20-2007 05:27 AM
rlbriverside
Audi A2
1
09-09-2005 11:43 AM
phins
Audi 4000 / Coupe GT Discussion
7
09-29-2001 04:59 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Audi RNS-E bluetooth pairing problem with iPhone X


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: