Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A6 / S6 / RS 6 > A6 / S6 (C5 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A6 / S6 (C5 Platform) Discussion Discussion forum for the C5 Audi A6 and S6 produced from 1998-2004

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-28-2014, 01:14 AM   #1
AudiWorld Newcomer
Account #: 283341
 
Join Date: May 2014
Posts: 7
Default loud wining noice

Hello I just got done doing a secondary aux pump this past weekend and everything thing was fine foe a day then when I stop at a light I noticed a noice I have never heard before it sounds like it coming from under the intake and its not a hissing noice more like a old school aol dial up noice if anyone remember what that sounds like and it only make that noice when im stopped when I give it gas it goes away I have no clue what the sound is so if anyone can help please do thank u
dt598823 is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2014, 06:41 AM   #2
AudiWorld Super User
Account #: 44417
 
SloopJohnB@mac.com's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 5,559
Default

Hooker in the glovebox. You still have to pay her….

Apologies for the misogyny especially in view of the Cali idiot.
SloopJohnB@mac.com is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2014, 10:59 AM   #3
AudiWorld Senior Member
Account #: 116127
 
Airbag's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: In my Garage
Posts: 1,359
Default

sounds like a slipping belt or a bearing . what engine ?
__________________
2000 A6 2.8 Q
1978 911SC Targa
2013 Town and Country .. hey dont hate .. i have to carry all the Audi parts somehow
1976 Yamaha XS 360.
Airbag is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2014, 11:20 PM   #4
Audiworld Junior Member
Account #: 267912
 
Nialist's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Minnesota
Posts: 92
Default Ifitsoundslikedialuphowdoyouknowyouarestillplugged intothemodem?

Quote:
Originally Posted by dt598823 View Post
Hello I just got done doing a secondary aux pump this past weekend and everything thing was fine foe a day then when I stop at a light I noticed a noice I have never heard before it sounds like it coming from under the intake and its not a hissing noice more like a old school aol dial up noice if anyone remember what that sounds like and it only make that noice when im stopped when I give it gas it goes away I have no clue what the sound is so if anyone can help please do thank u
Those strange shapes next to your keys are there so you don't have to sound like you sprinted a marathon every time you type a frantic story. That was an exhausting read, bro. Seriously consider your audience when you post to the masses. Moving along, if it does this when you start the car, you could first start eliminating possible faults by taking the serpentine belt off and running the car for 20-30 seconds. No noise means it is something driven off the serpentine belt. If noise persists, you will have bigger problems than run-on sentences, me boy. And brother, Ma and Pa ain't around to check your homework anymore so it's all you now brother…..
Nialist is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 03:28 AM   #5
AudiWorld Newcomer
Account #: 283341
 
Join Date: May 2014
Posts: 7
Default

Lol. 1 I paid all my hooker so that not it. 2 the size motor is the 2.7 t. 3 its not my belt I have worked on cars for many years and I know what the belt sounds like. A few days ago my c.e llight came on and since im one of the smart people out here that owns a scanner I plugged it right in and it was the egr value. I look and the vacuum line on the passenger side egr valve was broke. I clipped it and put a new hose clamp on it since audi and vw use those stupid one time use clamp and clear the code. That was that. The noice went away for about a day then boom out of nowhere its back.??? I check all the vacuum line and clamps and all is fine. I know the air pump is post to come on when the car cold starts but this aint thr air pump plus this stays on the whole time im driving it. It goes away when I accelerate And comes back when I start idling. This is my first audi and I love the car but the noice is killing me and its scaring away all the hookers when I pull up.
dt598823 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 03:37 AM   #6
AudiWorld Super User
Account #: 44417
 
SloopJohnB@mac.com's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 5,559
Default

Interesting noise.
About all I can suggest is get a long screwdriver or mechanic's stethoscope and start touching things (that don't move!!) with the tip and the other end at your ear and try to localize the noise. Normally wining goes with dining but in your case it's probably a worn bearing somewhere.

And removing the serp belt is still a good idea…it removes a whole lot of rotating gear/bearings from the noise search. Obviously don't drive with the belt off, but run the engine for a few minutes and see if the whine stops.

Last edited by SloopJohnB@mac.com; 06-02-2014 at 03:40 AM.
SloopJohnB@mac.com is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 03:39 AM   #7
AudiWorld Super User
Account #: 44417
 
SloopJohnB@mac.com's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 5,559
Default

Oh harsh! That's not very nice for a Minneeesotan!
SloopJohnB@mac.com is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 09:36 AM   #8
AudiWorld Newcomer
Account #: 283341
 
Join Date: May 2014
Posts: 7
Default

Ok I will try that this afternoon when I get home from work. I just dont see how it would be anything to do with the belt since it is coming from the middle towards the back of the motor. I will also take a video and put it on yYouTube and share the link . That way you guys can hear wat im talking about. mabe it would be more helpful
dt598823 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 10:13 AM   #9
AudiWorld Senior Member
Account #: 116127
 
Airbag's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: In my Garage
Posts: 1,359
Default

Quote:
Originally Posted by dt598823 View Post
Ok I will try that this afternoon when I get home from work. I just dont see how it would be anything to do with the belt since it is coming from the middle towards the back of the motor. I will also take a video and put it on yYouTube and share the link . That way you guys can hear wat im talking about. mabe it would be more helpful
thats a good idea.. could it be some sort of vacuum leak that seals up under acceleration ? what about the water pump ?
__________________
2000 A6 2.8 Q
1978 911SC Targa
2013 Town and Country .. hey dont hate .. i have to carry all the Audi parts somehow
1976 Yamaha XS 360.
Airbag is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 10:21 AM   #10
AudiWorld Newcomer
Account #: 283341
 
Join Date: May 2014
Posts: 7
Default

I just replace the aux water pump and the main water pump is fine....... knock on wood.it sounds like iis coming under the intake.
dt598823 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 10:21 AM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:53 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community