Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A8 / S8 > A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A8 / S8 (D3 Platform) Discussion Discussion forum for the D3 Audi A8 produced from 2003-2010 and Audi S8 produced from 2006-2010

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-06-2014, 11:40 PM   #1
Audiworld Junior Member
Account #: 145410
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 48
Default 2007 S8 passenger door soft close feature dead

The close assist feature stopped working. The motor is silent, so I donít think it is a broken cable issue.

Service records from the previous owner showed the dealer had replaced the driverís side a number of years ago .It mentioned doing a VAS5051 scan that showed the motor working properly but the micro switch was not reading.

Using my VagCom I could not find any fault codes nor any output tests for the motor or micro switch. I would like to know what I need to replace and order the parts before I tear apart the door.

Any experience in diagnosing the failure mode?
westcoastS8 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2014, 09:49 AM   #2
Audiworld Junior Member
Account #: 240886
 
Join Date: Aug 2012
Location: West Chester PA
Posts: 96
Default

Do a search on this forum for 'soft close door'. I had one that wouldn't soft close, and when the mechanism area on the door itself (latch area) was sprayed with Kroil it now works 100%.
__________________
Gary---
'07 A8
'03 MB SL55 AMG
'94 Porsche 928 GTS
'90 MB 560 SEC
Gary Knox is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2014, 11:53 AM   #3
Audiworld Junior Member
Account #: 145410
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 48
Default

Thanks
I did the search and tried the spray method also tried putting it into and out of Transport Mode which worked for another poster, no luck with either.
I am pretty sure it is the motor or micro switch or both and would like to figure out which before gutting the door.
westcoastS8 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2014, 11:53 AM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:14 PM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community