Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Other Audi > Audi 5000 / 200 / V8 Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-01-2014, 01:32 PM   #1
Audiworld Junior Member
Account #: 146220
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 52
Default audi 5000 won't crank

Car was running great. I was troubleshooting the AC and when i tried to start it there was nothing. no click.

The dash lights up, everythign comes on with the key but the starter does not try to engage. No click from the solenoid.
hertfordnc is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 03:21 PM   #2
AudiWorld Senior Member
Account #: 88570
 
Pushbutton_auto's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: New Zealand
Posts: 621
Default

Go over everything you removed or altered when t/s the AC.

Make sure you are in neutral or park .... yeah I know

If it was running great, up till you t/s the AC, then it should still be, if however there is a time lapse between running great and trying to start now, then you have battery checks, earth wire checks, starter connection checks, etc
__________________
1989 200 Turbo quattro Exclusive

1989 200 Turbo auto

Previous,

1987 100 CD white, 1987 100 grey, 1986 100 red.
Pushbutton_auto is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 05:55 PM   #3
Audiworld Junior Member
Account #: 146220
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 52
Default

Quote:
Originally Posted by Pushbutton_auto View Post
Go over everything you removed or altered when t/s the AC.

Make sure you are in neutral or park .... yeah I know

If it was running great, up till you t/s the AC, then it should still be, if however there is a time lapse between running great and trying to start now, then you have battery checks, earth wire checks, starter connection checks, etc
THere is no neutral saety swithc on this car, right? In fact, this car is the reason most cars today have neutral safety switches,

Of ocurse i looked allaround what i touched while messing with hte AC, i serviced it at the fitting by the firewall, i jiggled the wire going into hte compressor.

I assume the problem is related but it would help if someone coule identifiy a particular compontent or wire.
hertfordnc is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 10:05 PM   #4
AudiWorld Senior Member
Account #: 88570
 
Pushbutton_auto's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: New Zealand
Posts: 621
Default

The car will only start if in neutral or park.
__________________
1989 200 Turbo quattro Exclusive

1989 200 Turbo auto

Previous,

1987 100 CD white, 1987 100 grey, 1986 100 red.
Pushbutton_auto is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 04:20 PM   #5
x19
AudiWorld Member
Account #: 213330
 
Join Date: May 2011
Posts: 163
Default audi 5000 won't crank

[QUOTE=Pushbutton_auto;24574412]Go over everything you removed or altered when t/s the AC.

Hi, is your car starting okay now since then? Did you put relay in starting system? I'm so interest about it.
x19 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 04:20 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:34 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community