Fuel Pump - Mine Failed - AudiWorld Forums

Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A3 / S3 /RS 3 > Audi A3 / S3 /RS 3 MKII
Log In 

Audi A3 / S3 /RS 3 MKII Discussion forum for the 2015 and up Audi A3 S3 and RS3

Fuel Pump - Mine Failed

LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 08-04-2014, 06:59 AM   #1
AudiWorld Newcomer
Join Date: May 2014
Posts: 2
Default Fuel Pump - Mine Failed

I was on the freeway a couple days ago when the power fell out from under my foot. No juice at all. Once I pulled off, the engine would turn over but it would never achieve any RPMs, then it would die.

Got a call from my dealer today, who said it was a fuel pump failure. Said he hadn't seen anything like it, on the A3 MKII or otherwise. (Mine is at about 2100 miles--2.0T.)

Just thought I'd mention it in case anyone else has the problem.
Cruzatte is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2014, 11:23 AM   #2
AudiWorld Member
gamegenie's Avatar
Join Date: Jul 2014
Location: 667 Dark Avenue
Posts: 317

That's terrible news. I take it that incidents like this is what's covered by the Audi Care correct?
gamegenie is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 08:17 AM   #3
Audiworld Junior Member
Join Date: Jun 2014
Posts: 13

I had this happen to me back in May in my 2015 A3 2.0 T with only a couple hundred miles on it. Luckily I was on a city street and could safely and easily pull over.
lmhill is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2014, 02:16 PM   #4
AudiWorld Senior Member
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,270

FWIW, this was an item that had several failures (two for me) on my 2012 GTI 2.0T.
daves4 is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
found this while cleaning the car nyrobbie77 A8 / S8 (D2 Platform) Discussion 5 10-02-2015 12:38 PM
Why I hate NJ's numbnuts rules... carl viking A8 / S8 (D3 Platform) Discussion 28 09-09-2015 01:45 PM
Audi Other Nogaro 2001.5 S4, Tial 605 GT, 6spd in Orange County, CA S4intheOC Vehicles For Sale 0 09-08-2015 12:12 AM
Frustrated 2004 Audi A8L 4.2L jeffkruse A8 / S8 (D3 Platform) Discussion 5 09-04-2015 11:59 AM
Audi C4 2.6 Could not start aron56 Audi 100 / A6 (C4 Platform) Discussion 0 09-01-2015 12:39 AM

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -8. The time now is 07:37 PM.