Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi Q3 /Q5 / Q7 > Q5/SQ5 Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Q5/SQ5 Discussion Discussion forum for the Audi Q5 SUV
Sponsored by: Audi

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-30-2010, 12:19 PM   #1
AudiWorld Senior Member
Account #: 165556
 
BCD-1's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 644
Default EPC and check engine light

The EPC and check engine light in the dash came on, called the Dealer. Im back to the Dealer on Friday morning. My Dealer says
its the EPC Sensor that's on the Blink.....

Are there any other cases with Q5's with this problem ?

BCD-1
BCD-1 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2010, 12:32 PM   #2
AudiWorld Super User
Account #: 154402
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,200
Default

Is your car misfiring or in limp mode? Maybe you can get the water pump replace at the same time.
The G Man is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2010, 12:43 PM   #3
AudiWorld Senior Member
Account #: 165556
 
BCD-1's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 644
Default

My dealer just changed the water pump Yesterday.
The Q is running like a Charm. No misfiring at all ...

G Man Whats limp mode?

BCD-1
BCD-1 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2010, 12:47 PM   #4
AudiWorld Super User
Account #: 154402
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,200
Default

Quote:
Originally Posted by BCD-1 View Post
My dealer just changed the water pump Yesterday.
The Q is running like a Charm. No misfiring at all ...

G Man Whats limp mode?

BCD-1
Are you sure your dealer didnt mess up something when they change the water pump?
Limp mode is when your car cuts power and rpm to protect itself. The computer will not allow the car to go over certain rpm or speed.
The G Man is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2010, 12:51 PM   #5
AudiWorld Senior Member
Account #: 165556
 
BCD-1's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 644
Default

My Wife was Driving the Q5, we just had a little chat...
She had said that not only the epc LIGHT CAME ON But there was another message .... not to excide 4000 RPM ????

I just went for a quick spin. No warning lights on in the dash at all.

BCD-1
BCD-1 is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2010, 12:55 PM   #6
AudiWorld Super User
Account #: 154402
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,200
Default

Quote:
Originally Posted by BCD-1 View Post
My Wife was Driving the Q5, we just had a little chat...
She had said that not only the epc LIGHT CAME ON But there was another message .... not to excide 4000 RPM ????

I just went for a quick spin. No warning lights on in the dash at all.

BCD-1
Yeah, thats the limp mode, the dealer might have mess up your crankshaft position sensor or possibly a loose electrical connection.
The G Man is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2010, 01:01 PM   #7
AudiWorld Senior Member
Account #: 165556
 
BCD-1's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 644
Default

I'm back in the Morning at the Dealer

BCD-1
BCD-1 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2010, 07:26 AM   #8
AudiWorld Senior Member
Account #: 165556
 
BCD-1's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 644
Default

Back from the Dealer


They replaced cam Shift actuator SENSOR # AUD 06E103697G

All is 100 %

BCD-1
BCD-1 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2010, 04:06 PM   #9
Audiworld Junior Member
Account #: 180140
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 24
Default

I have the same EPC lights and now the CEL. The tech told me that there's no EPC code and that it's the camshaft shift sensor - on order till next week. The EPC light started to come on after the dealer replace the water pump (steam and water from the engine).
When the EPC light is ON, the engine seems like it has a high rpm and running slow. Pulled over, turn off the car and re-start and the EPC light goes off and runs normal gain.
I'm very unlucky to have this Q5 1. transmission problem 2. waterpump 3. EPC and CEL lights
Now I'm in the market for a new SUV - not Audi of course.
VetteSiNz is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010, 07:19 AM   #10
Audiworld Junior Member
Account #: 178353
 
Day Laborer's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by BCD-1 View Post
Back from the Dealer


They replaced cam Shift actuator SENSOR # AUD 06E103697G

All is 100 %

BCD-1
Same thing happend to my wife's Q5.
Also had the Water Pump replaced a while back.

Seriously, I think its Audi & VW that gives German cars a bad reputation in terms of reliability.
Day Laborer is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010, 07:19 AM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
a4, a8l, aud, audi, b7, car, check, engine, epc, light, lights, q5, rs4, speed, warning


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:14 PM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community