Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A6 / S6 / RS 6 > RS 6 Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


RS 6 Discussion Discussion forum for the Audi RS 6

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-29-2014, 11:31 PM   #1
AudiWorld Newcomer
Account #: 282120
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 3
Default RS6 hesitation? Whats wrong

Hi, i have a 2004 RS6 that is suffering from hesitation in acceleration around 2400rpm. Ive checked the forums for MAF sensor, Torque converter and oxygen sensor failure but none of the symptoms seem to fit. The garage have a computer download to indicate the replacement of the oxygen sensors with the Check engine light code.

Please can you take a look at this link of the symptoms and see what you guys think is wrong?


The garage want 12 hours labor to do the oxygen sensors which is clearly madness, i have read three hours to replace all four is about right?

Really appreciate your help in this matter as i have a feeling that its not just the O2 sensor that is causing this.

Thanks
Hillsie is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2014, 08:06 AM   #2
AudiWorld Newcomer
Account #: 282120
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 3
Default Youtube

The hesitation is best seen about five seconds from the end of the clip where it kicks a few times under a constant pedal position.
Hillsie is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2014, 03:55 PM   #3
AudiWorld Member
Account #: 273326
 
Gsrob's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 180
Default

I had a similar situation occur with my 2.7t... While I've never experienced an RS-anything, I can tell you that pre-cat o2 sensors can and will cause the symptoms your car is exhibiting. I cleaned the MAF sensor on my car thinking that was the cause. Then, I eventually replaced it, spark plugs, checked coils, etc and still didn't solve the problem. I then scanned the car for codes and found that one of the pre-cat o2 sensors was acting up. I replaced it, and the car runs great now. I even returned the new MAF sensor (Hitachi) to Amazon for a refund. Do you have specific codes?
Gsrob is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2014, 11:39 PM   #4
AudiWorld Newcomer
Account #: 282120
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 3
Default

Dear GSrob, thanks for your reply and experience. It makes me feel better that the symptoms and the computer download tie up with someone else's experience.

They're saying 12:30 man hours to replace all four which seems like a massive job, i have read that its a three hour job elsewhere.....
Hillsie is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2014, 11:39 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:13 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community