Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A4 > A4 (B5 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A4 (B5 Platform) Discussion Discussion forum for the B5 Audi A4 produced from 1995-2001 B5 FAQ

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-14-2010, 11:17 AM   #1
AudiWorld Newcomer
Account #: 152056
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3
Default Heater Inop, Only Cold Air Blows HVAC

2001 Audi A4 Avant Quattro 2.8L -

My beloved Audi Avant doesn't blow hot air of the HVAC system. Car runs great, no air bubbles in the cooling system. Both heater core hoses feeding through the firewall to heater core are hot when car is at normal operating temp, both top and bottom radiator hoses are are also hot to the touch. I was told to check the Temperature regulator Flap motor (v68) and when I adjust the HVAC control from cold to hot the motor moves the rod about an inch or more. The arm feels connected and seems to be moving properly, but no matter where I set the climate control I can't get much warm air. I haven't removed the entire system yet to check for blockage or a broken flap and before I do wanted to post in here and see if I am overlooking something. Thanks in advance for reading and any help you can offer-
audic5 is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2010, 11:26 AM   #2
Audiworld Junior Member
Account #: 159353
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 20
Default

Quote:
Originally Posted by audic5 View Post
2001 Audi A4 Avant Quattro 2.8L -

My beloved Audi Avant doesn't blow hot air of the HVAC system. Car runs great, no air bubbles in the cooling system. Both heater core hoses feeding through the firewall to heater core are hot when car is at normal operating temp, both top and bottom radiator hoses are are also hot to the touch. I was told to check the Temperature regulator Flap motor (v68) and when I adjust the HVAC control from cold to hot the motor moves the rod about an inch or more. The arm feels connected and seems to be moving properly, but no matter where I set the climate control I can't get much warm air. I haven't removed the entire system yet to check for blockage or a broken flap and before I do wanted to post in here and see if I am overlooking something. Thanks in advance for reading and any help you can offer-
my heater core didnt work at all at 210k milliage so i took the hoses off and cleaner it out with hot water and blew it out with the air compressor and the results are warm air nothing hot but its better than before
__________________

1999 2.8l Aha, Quattro,Apr Exhaust,Depo lights,Fog lights,Polk audio system,Sport rims,Euro plate,20% tint,K&n filter
Andrewbens is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2010, 07:11 AM   #3
AudiWorld Member
Account #: 64340
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 152
Default

Have the same problem each year with my 01 A4 Avant. I remove the hoses at the core inlet / outlet and flush both ways with water. Hot water works best. Also ensure the reserve / expansion tank is to the proper level
ecgarzone is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2010, 11:26 AM   #4
Audiworld Junior Member
Account #: 168783
 
Join Date: Sep 2009
Location: Rochester, NY
Posts: 47
Default

my personal experience with 186k on mine. Cleaned out SEVERAL times with HOT water and flush stuff and every thing else. All I can get is warm, barely. I can hear motor flaps working, and blower works....SO..

come summer im gonna have to do a new Heater Core in mine. Maybe its just too clogged up to work right anymore?!

Part cheap but its gonna be a fun job!

Hope that hot water flush BOTH ways helps...It seems to for 90% of us out there.
tmanley is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2010, 11:26 AM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
2001, a4, a6, air, audi, blowing, blows, climate, codes, cold, conditioning, control, flap, heater, motor, problems


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:31 PM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community