Audi Connect - AudiWorld Forums

Notices
Audi A5 / S5 / RS5 Coupe & Cabrio (B8) Discussion forum for the B8 Audi A5, S5 and RS5 Coupe and Cabriolet Model years 2009 - 2017

Audi Connect

Reply

 
 
Old 08-14-2014, 04:11 AM
  #1
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
markbridge's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: SE Ohio
Posts: 27
Default Audi Connect

Anyone having problems connecting with "Audi Connect"? I tried several times earlier in the week with no luck.
markbridge is offline  
Reply With Quote
Old 08-14-2014, 04:51 AM
  #2
AudiWorld Super User
 
snagitseven's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: SE MA
Posts: 13,699
Default

I haven't noticed any issues in the last few days but loss of connection does occur from time to time either due to local conditions or their servers. On at least one occasion, rebooting the sim card or the MMI corrected it for me.
snagitseven is offline  
Reply With Quote
Old 08-14-2014, 08:07 AM
  #3
AudiWorld Super User
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Francisco Bay Area
Posts: 2,888
Default

Try pulling the SIM and putting it back in.
superswiss is offline  
Reply With Quote
Old 08-15-2014, 03:10 AM
  #4
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
markbridge's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: SE Ohio
Posts: 27
Default

Originally Posted by superswiss View Post
Try pulling the SIM and putting it back in.
Thanks, guys. I'll try pulling the SIM today and see if it works.
markbridge is offline  
Reply With Quote
Old 08-15-2014, 10:14 AM
  #5
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
markbridge's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: SE Ohio
Posts: 27
Default

Originally Posted by superswiss View Post
Try pulling the SIM and putting it back in.
Just wanted to let you guys know that pulling the SIM card and reinserting it worked like a charm. Thanks again!
markbridge is offline  
Reply With Quote
Old 08-18-2014, 05:03 AM
  #6
Audiworld Junior Member
 
Ash83's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: Coral Springs, FL
Posts: 50
Default

When doubt always reboot
Ash83 is offline  
Reply With Quote
Old 08-18-2014, 06:08 PM
  #7
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 50
Default

All,

ATT works on my 2014 RS5......... Everything works via 3G......... YAY!!!!!!!!!!!!
I tested GOOGLE MAPS, Google Search, WIFI works, 3G symbol on dash appears, everything works fine!!

Here is what you have to do:

If you have an ATT plan with a tablet device for 9.99 per month, you can convert that to a regular size sim card, the bigger one of them all to use to insert on the Audi.

1- Go to ATT store and get a new regular large sim card that fits on the Audi slot. You might have to pay for it (20 bucks)
2-Then you get out of the store and call ATT 611, do not let the store activate the sim card for you, because they wont be able to.
3-Tell the ATT Rep to activate your ipad line to the new large SIM card you bought at the store. Make up a story that you dont have the ipad anymore and you have a car radio with the IMEI number of the Audi.
4-Give them IMEI number and the new ATT large sim card number so they can activate it.
5-Once they tell you its done then go to the Audi and insert the sim inside.
6-Go to Telephone on MMI controls and choose Settings
7-Once you are in settings then go to Data Connection and then Connection Settings
8-Make sure the APN reads "Broadband"
9-Leave user name and password blank with Authentication set to "Normal"
10- Thats it and then you wait till you see 3G light up on the lower right of the screen.
11- Its super fast with ATT...

PM me if you have any questions.....

Enjoy!!!!
ITNETWIZ is offline  
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
thehedge
A6 (C7 Platform) Discussion
5
07-11-2017 05:22 PM
Whatever16
A6 (C7 Platform) Discussion
42
08-01-2016 06:11 PM
stsms13
Audi A3 / S3 / RS3
1
09-01-2015 06:34 AM
SixStick
Audi allroad
0
08-31-2015 07:11 PM
Janryk
A4 Cabriolet (B6 Platform) Discussion
0
08-30-2015 02:12 AM

Thread Tools
Search this Thread
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 10:41 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: