Go Back  AudiWorld Forums > Audi Models > Audi e-Tron
Reload this Page >

problem setting charging target

Audi e-Tron Discussion forums for the electric Audi e-Tron SUV.

problem setting charging target

 
Old 05-12-2019, 12:08 PM
  #1  
AudiWorld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 14
Default problem setting charging target

I'm trying to set the charging target on my Edition One. When I go into the screen to do this it shows as already set to 50% (which is wrong since it charges to 100%). If I try to change it either using the +/- buttons or dragging to a new value it always snaps back to 50%. Anyone else seeing this and/or ideas to fix it?
avie is offline  
Old 05-12-2019, 12:48 PM
  #2  
AudiWorld Member
 
anemeth's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: EU
Posts: 111
Default

Are you setting a target on the screen while you charging? If not, maybe it works when it is charging only (it is just a guess).
anemeth is offline  
Old 05-12-2019, 02:43 PM
  #3  
AudiWorld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 14
Default

Originally Posted by anemeth View Post
Are you setting a target on the screen while you charging? If not, maybe it works when it is charging only (it is just a guess).
I've tried it both while charging and when not charging.

Oh, I should have mentioned. Even though it says the limit is 50% it charges to 100%. Thankfully it's not actually being limited to 50%!
avie is offline  
Old 05-12-2019, 04:45 PM
  #4  
AudiWorld Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 82
Default

Are you using advanced home settings that override the regular charge target?
Reliantg is offline  
Old 05-12-2019, 05:27 PM
  #5  
AudiWorld Member
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 301
Default

I had this happen yesterday after deleting a location charging profile. Lock the car and let it go to sleep (~30 minutes). Then come back and it should let you change it correctly. I think it's a bug.
alexlear is offline  
Old 05-12-2019, 08:06 PM
  #6  
AudiWorld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 14
Default

Originally Posted by Reliantg View Post
Are you using advanced home settings that override the regular charge target?
Nope. No advanced settings turned on.
avie is offline  
Old 05-12-2019, 08:07 PM
  #7  
AudiWorld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 14
Default

Originally Posted by alexlear View Post
I had this happen yesterday after deleting a location charging profile. Lock the car and let it go to sleep (~30 minutes). Then come back and it should let you change it correctly. I think it's a bug.
I tried this and it did not help. There is definitely some kind of bug here!
avie is offline  
Old 05-13-2019, 06:56 PM
  #8  
AudiWorld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 14
Default

I think I found a workaround. I went into Advanced Charging Settings and set up our home address as a location. For this location I was able to specify the max charge. When I now go back to the main charging screen the max charge is correct *and* I can now change it to anything I want. Not sure why I was required to have a location and also not sure what will happen when trying to charge at a different location!
avie is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
doomed
Off-topic Discussion
14
06-25-2006 06:17 PM
Zach, USM
Off-topic Discussion
3
08-14-2004 01:20 PM
BSOD
Off-topic Discussion
10
04-23-2003 02:25 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: problem setting charging target


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: