High Speed Hood Flutter - AudiWorld Forums

Notices
S4 (B8 Platform) Discussion Discussion forum for the B8 Audi S4 produced from 2009-2016
Sponsored by:
Sponsored by:

High Speed Hood Flutter

Reply

 
 
Old 12-29-2013, 07:56 PM
  #1
AudiWorld Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2011
Location: DFW
Posts: 139
Default High Speed Hood Flutter

Does anyone else have any issues with their hood fluttering at speeds above 85 mph? Mine seems to flutter (perceptible but not alarming). Hood is secure and the stops seem to be adjusted at the right point for loading the hood. For a car designed with autobahn speeds in mind, it just doesn't seem right.

I am a few thousand miles away from the next service visit so thought I would just check here first.
josh Prieur is offline  
Reply With Quote
Old 12-29-2013, 08:41 PM
  #2
AudiWorld Uber User
 
Bobby Kinstle's Avatar
 
Join Date: Mar 2000
Location: Bay Area, CA
Posts: 37,272
Default

Holy Crap! I would get that checked asap!
Bobby Kinstle is offline  
Reply With Quote
Old 12-30-2013, 06:07 AM
  #3
AudiWorld Senior Member
 
Toecutter's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,093
Default

I have not noticed my hood fluttering at those speeds.
Toecutter is offline  
Reply With Quote
Old 12-30-2013, 06:45 AM
  #4
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: Beaverton, Oregon
Posts: 75
Default

I've been right up to the limiter... no flutter.
rainman86 is offline  
Reply With Quote
Old 12-30-2013, 08:57 AM
  #5
AudiWorld Super User
 
DrGP's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Lehigh Valley PA
Posts: 12,609
Default

Flutterless
DrGP is offline  
Reply With Quote
Old 12-30-2013, 01:18 PM
  #6
AudiWorld Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Grand Rapids, Michigan
Posts: 146
Default

No flutter at all with speeds well in excess of 85 mph. Definitely worth having checked out with service.

Last edited by GRMick; 12-30-2013 at 01:25 PM.
GRMick is online now  
Reply With Quote
Old 01-01-2014, 07:48 AM
  #7
AudiWorld Member
 
sworksone's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 275
Default

I had this when I first picked up the car. Never had it on my 2010. I haven't inoticed it lately but I'm not sure if maybe the hood just wasn't closed quite right initially or it was just the way the wind was hitting it. Either way I'll get it checked during the first service.
sworksone is offline  
Reply With Quote
Old 01-07-2014, 12:10 PM
  #8
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Toronto, ON
Posts: 37
Default

Funny you should mention this now.

Got a Petro Canada Car was season pass for the winter, and I noticed a bit of flutter when I was passing though the super duty driers at the end.

Didn't think anything of it, becuase I remember Chris Harris' S4 doing the same thing.


I will try to remember to take a video next time I'm in there and post it. See if it is similar to what you experience.

On my track day, no issues.
CashCanuck is offline  
Reply With Quote
Old 01-07-2014, 12:11 PM
  #9
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Toronto, ON
Posts: 37
Default

Sorry, meant to post the link with the time stamp of when it happens.

Check @ the 5m 45s mark.
CashCanuck is offline  
Reply With Quote
Old 01-08-2014, 09:02 AM
  #10
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Beaverton, OR
Posts: 19
Default

Are you sure you are not missing some of the under hood rubber stops?
oldzmann is offline  
Reply With Quote
 
 
 

Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
A4 Lemon
A4 (B7 Platform) Discussion
3
10-02-2015 09:57 AM
CPLYONS
A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
7
09-07-2015 07:19 PM

Thread Tools
Search this Thread
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 10:20 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: