Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A6 / S6 / RS 6 > A6 / S6 (C6 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A6 / S6 (C6 Platform) Discussion Discussion forum for the C6 Audi A6 produced from 2004-present and Audi S6 produced from 2007-present

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-18-2014, 04:52 PM   #1
AudiWorld Newcomer
Account #: 275260
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Default 2005 A6 3.2 Stalls on Warm Restart

My 2005 A6 3.2 (quattro with 6-speed automatic, of course--only way you could get 2005 A6 in U.S) has developed an intermittent stalling problem. When it is well warmed up and and then stopped for half an hour to an hour, sometimes it stalls when restarted. Sometimes it stalls repeatedly. On other occasions, after one stall, it restarts OK and runs fine. I have an appointment with my friendly dealer (with what service costs, he can afford to be friendly :-0) and wonder what to expect. Based on what folks have experienced, what do folks think it's likely the dealer will come up with, other than another boat payment?
SI67 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2014, 06:41 PM   #2
AudiWorld Member
Account #: 153562
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 302
Default

Don't know anyone with vcds that can pull a logg?..could give a clue maybe what may be the issue..
hrc4u is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 03:43 AM   #3
AudiWorld Member
Account #: 234420
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 193
Default

a bad fuel filter which houses the fuel check valve

a bad sensor would be my best guess, this bad sensor is sending incorrect data to the ECU which is in turn making the wrong adjustments to the motor therefore causing it to stall, this could be one of many sensors, MAF, Coolant temp, crank or cam or throttle position and so on
newa6er is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 08:29 AM   #4
AudiWorld Member
Account #: 123354
 
Join Date: Apr 2007
Location: DC Metro
Posts: 256
Default

My 2005 never had a stall until last week where running around town and stopped in the office for about an hour, came out started the car and went about 20 ft and it stalled.
It's hasn't happened since but with 137k on it I had a little bit of a panic attack.

If you figure out what it is please post.
NoVA_A6 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 11:21 AM   #5
AudiWorld Super User
Account #: 89635
 
KevinGary's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 3,083
Default

Take a look at this TSB as a possibility http://uberlame.com/a6_tsb/Engine/Co...hicle%20is.pdf
__________________
2015 A6 TDI Prestige with 19" Sports Package with Season Dedicated Tires - Oolong Gray Metalic, Nougat Brown Interior, Dark Brown Walnut Inlays, Black Headliner, Driver Assistance Package, Cold Weather Package, Night Vision Assistant with Pedestrian Detection.

RIP - 2005 A6 4.2 - (February 2005 - August 2014) (142,000 miles)

C6 TSB Library link (Thanks to Dr. Cold for his help in setting this up) http://uberlame.com/a6_tsb/
KevinGary is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2014, 12:54 AM   #6
AudiWorld Newcomer
Account #: 275260
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Default

My appointment isn't until January 28th. I'll post what shakes out
SI67 is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2014, 03:53 AM   #7
Audiworld Junior Member
Account #: 266833
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 56
Default

Quote:
Originally Posted by SI67 View Post
My appointment isn't until January 28th. I'll post what shakes out
SI67, were you able to resolve this issue? I have been having the same problem restarting a warm engine over the past 6-8 months. It doesn't always happen but when it does, I let the car sit for 20-30 minutes and then it will start right up. I have paid to have both fuel pumps, fuel filter and a host of other items replaced but nothing has resolved it yet.

(I also have a surging problem with my car which is likely the Torque Converter, though the current dealer is pointing to a bad throttle body instead.)
wtmmm is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 02:14 PM   #8
AudiWorld Newcomer
Account #: 275260
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by wtmmm View Post
SI67, were you able to resolve this issue? I have been having the same problem restarting a warm engine over the past 6-8 months. It doesn't always happen but when it does, I let the car sit for 20-30 minutes and then it will start right up. I have paid to have both fuel pumps, fuel filter and a host of other items replaced but nothing has resolved it yet.

(I also have a surging problem with my car which is likely the Torque Converter, though the current dealer is pointing to a bad throttle body instead.)
All it took was gentle but thorough Wallet Vacuuming!

More specifically,
REPLACED EVAP PURGE VALVE (EVAP PURGE
VALVE LEAKING) $122.50 X
PUMP, SEAL, FILTER, SENSOR???? (FUEL PUMP
INOP AT TIMES. WON'T PRESSURE SYSTEM WHEN
OPENING DRIVER'S DOOR.)

They tried doing just the eval purge valve replacement, which improved but didn't cure the problem. After the fuel pump etc replacement, the problem was solved and has not returned.

Not sue what you mean buy "both fuel pumps." What model is your car? Good luck.
SI67 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 02:20 PM   #9
AudiWorld Newcomer
Account #: 275260
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Default

Oops, left a little critical info out. The "fuel pump etc." replacement to which I referred cost an additional $907.50. Costly but did solve the problem.
SI67 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 04:55 PM   #10
Tech Guru
Account #: 43812
 
4Driver4's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 33,256
Default

Guessing this is the pump in the tank? Seems too cheap for the high pressure pump.
__________________
4Driver4

Growing old is mandatory; growing up is optional.

2005 A6 Sedan Q 3.2 (wife's whip)
2000 A4 Avant Q 2.8 (daily driver)
1980 VW Scirocco (mid-life crisis car)
1983 Mazda RX-7 (revolutionary sports car)
2003 Mini Cooper S (just because)
1995 Mazda Miata, Superdupercharged(anti-Audi)
1999 Mazda Miata SSB (track beotch, no plate)
2003 GMC Yukon Denali XL (the anti-earth)
2004 Dodge Dakota (hey, at least it's stick and 4x4)
4Driver4 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2014, 04:55 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 05:39 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community