Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A8 / S8 > A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A8 / S8 (D3 Platform) Discussion Discussion forum for the D3 Audi A8 produced from 2003-2010 and Audi S8 produced from 2006-2010

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-19-2014, 03:00 PM   #1
AudiWorld Member
Account #: 194597
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 344
Default Fuel pump operation on FSI cars

Hey guys. I've got a 2007 A8 FSI that was throwing low fuel pressure codes for the low pressure side of the system and if you really pushed it it would sometimes throw low pressure codes for the high pressure side of the system as well. A buddy of mine that happens to be an Audi tech told me to swap the low pressure fuel pressure sensor as they often fail. Did that and no change. The code came back right away.

Perhaps by coincidence the car started stuttering really bad at anything over 50% throttle today so now I know I'm not dealing with a false signal. I'm dealing with legitimate low fuel pressure.

The problem I'm having is determining which low pressure pump is failing. On my old 2004 it was easy to determine which pump was failing as the driver's side pump only ran when needed and for 30 seconds at startup. It's not so easy on the FSI cars and I suspect both pumps are running at some degree all the time.

I'm wondering if someone here has a copy of the diagram for the fuel system on a 2007 - 2010 4.2 A8. I'm just trying to understand for my own purposes how the system works.
Mike_k is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2014, 05:55 AM   #2
AudiWorld Super User
Account #: 195381
 
mishar's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Vancouver, Canada
Posts: 5,162
Default

Are you sure that it is different than non FSI?
mishar is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2014, 02:44 PM   #3
AudiWorld Member
Account #: 194597
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 344
Default

Nearly certain, yes. Nonetheless, it was one of the low pressure pumps failing… and the serpentine belt… and the oil separator… and my American Express card… :-)
Mike_k is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2014, 02:44 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



Join AudiWorld

All times are GMT -8. The time now is 10:33 PM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community