MMI problem on my 2004 A8 - AudiWorld Forums

Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A8 / S8 > A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


A8 / S8 (D3 Platform) Discussion Discussion forum for the D3 Audi A8 produced from 2003-2010 and Audi S8 produced from 2006-2010

MMI problem on my 2004 A8

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 12-21-2013, 04:31 AM   #1
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 5
Default MMI problem on my 2004 A8

good day for all. my 2004 A8 drives like new. how ever last week had some problem with the MMI for the first time. it wont go on.the car runs normal but i cant access any of the MMI functions.no radio or navigation.when i press the power bottom the MMI starts for 10 seconds and then closes.like starting a computer with no luck.BUT then after 1 hour the MMI starts working normally.( append 2 times in the last 2 days).before i go to my mechanic any idea ?
thanks yuval
yuvalw123 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2013, 09:50 AM   #2
AudiWorld Super User
 
ltooz_a6_a8_q7's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Fremont, CA
Posts: 2,342
Default

One or some of the MOST components is intermittently loose or bad at the optical connector or cables. If you can, check and push in all the optical connectors for all MOST components: I had the same problem and I reached in the back of the glove box where the Head controller, the gateway, the CD, and feel the connectors and push them in. In the trunk, check the NAV DVD cable, the RADIO, the SAT radio if you have one.

My problems of MMI never came back since.

Cheers,

Louis
__________________

96 A6 Green Wagon 2.8L Quattro (8/03)
08 Q7 3.6 Premium Silver/Black (4/08)
06 A8L Quartz Grey/Black (3/13)
04 Cabriolet 3.0 CVT Red/Black (5/11-Sister)
98 A8 Melange 4.2 Quattro (7/04-5/11)
http://www.dognmonkey.com/audi
What I've done with my Audis...
http://www.audiworld.com/forums/a8-s.../#post24654189
ltooz_a6_a8_q7 is online now   Reply With Quote
Old 12-21-2013, 10:15 AM   #3
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 5
Default MMI

Quote:
Originally Posted by ltooz_a6_a8_q7 View Post
One or some of the MOST components is intermittently loose or bad at the optical connector or cables. If you can, check and push in all the optical connectors for all MOST components: I had the same problem and I reached in the back of the glove box where the Head controller, the gateway, the CD, and feel the connectors and push them in. In the trunk, check the NAV DVD cable, the RADIO, the SAT radio if you have one.

My problems of MMI never came back since.

Cheers,

Louis
thanks will try from the trunk. no access from the glove box.
yuvalw123 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2013, 01:14 PM   #4
AudiWorld Senior Member
 
TSHong's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Atlanta, GA
Posts: 1,305
Default

Also if you have a button that is stuck in pressed mode, it will do the same thing. Just before it shuts down, all the lights on the MMI will turn on for a split second and MMI shuts down. I could not figure out what was the problem for a day but I figured it out. I guess I was hitting a button sometimes when I was putting my wheelchair to the passenger side. I cleaned the button with electrical contact cleaner and no more issues.
__________________
2005 A8L W12. S8 front bumper cover, Alpine MRXM 55 Mono Amp, AMI, JL Audio 12W3V3 Sub, K&N air filters, Kufatec trunk module, and cross drilled rotors.
TSHong is online now   Reply With Quote
Old 05-20-2015, 07:34 AM   #5
Audiworld Junior Member
 
Join Date: May 2015
Location: KINSTON.NC
Posts: 18
Default

My MMI is doing the samething now did you have to take everything apart to clean it?
D-nice Lee is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2015, 02:47 AM   #6
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by D-nice Lee View Post
My MMI is doing the samething now did you have to take everything apart to clean it?
good day
clening did not help. the problem is with the bose amp in the left side in the trank. got a uesd one from ebay and works perfect. let me know if you need more info. yuval
yuvalw123 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2015, 02:47 AM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
2004, a8, a8l, amplifier, audi, mmi, promlem, radio, turn

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:46 PM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community