Go Back   AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A5 / S5 / RS5 Coupe & Cabrio
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Audi A5 / S5 / RS5 Coupe & Cabrio Discussion forum for the B8 Audi A5, S5 and RS5 Coupe and Cabriolet

Welcome to AudiWorld Forums!
Welcome to AudiWorld.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the AudiWorld Forums community today!


Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-24-2011, 08:32 AM   #1
AudiWorld Newcomer
Account #: 220765
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2
Default Trunk will not open

I have a 2011 Audi A5 and the trunk lid/button does not open the trunk. The car door trunk unlock button works as well as holding the trunk unlock button on my car keys.

And yes, I checked that valet mode is off, it's just the boot lid button that doesn't work.

I recently got my rear camera replaced because it was glitching, and coincidentally it's attached to the boot lid button so perhaps there's a chance that they didn't hook everything up properly?
gack513 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2011, 10:37 AM   #2
AudiWorld Senior Member
Account #: 191732
 
Huey52's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: New England
Posts: 958
Default

There is a chance they didn't reattach all properly (even tho' the camera line is fiber optic).

Did you confirm that you are first unlocking the vehicle?

Quote:
Originally Posted by gack513 View Post
I have a 2011 Audi A5 and the trunk lid/button does not open the trunk. The car door trunk unlock button works as well as holding the trunk unlock button on my car keys.

And yes, I checked that valet mode is off, it's just the boot lid button that doesn't work.

I recently got my rear camera replaced because it was glitching, and coincidentally it's attached to the boot lid button so perhaps there's a chance that they didn't hook everything up properly?
__________________
2013 allroad P+, Monsoon Gray/Titanium Gray, Nav, B&O, Keyless, Walnut
Huey52 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2011, 05:30 PM   #3
AudiWorld Newcomer
Account #: 220765
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Huey52 View Post
There is a chance they didn't reattach all properly (even tho' the camera line is fiber optic).

Did you confirm that you are first unlocking the vehicle?
Yes, I unlock the vehicle initially and I also pressed the trunk unlock button but the boot lid button doesn't work.
gack513 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2011, 05:43 PM   #4
AudiWorld Newcomer
Account #: 220790
 
Join Date: Aug 2011
Location: BEVERLY HILLS
Posts: 2
Default

The power from the switch to the latch may have come unpluged this should be an easy check, as it happended to me once or the microswitch is bad. Idk check it and lmk how it works
RSTREV is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2011, 06:54 PM   #5
AudiWorld Senior Member
Account #: 163579
 
UmIsThisThingOn's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Raleigh, NC
Posts: 1,491
Default

You may also want to check the setting in the MMI. I mucked up mine when I first got the car by switching it off in there.
__________________
Tschüß!
Šave
_________________________________________________
'10 Brilliant Black A4 Sline • Hüper Optik • 034 HiFlo Turbo Hose • EC HFC • Milltek • Alu Kreuz/ÜSS • Hankook V12's • ST-40 BBK
Pending: Black Grill • Höen H11 • EC Intercooler • EC Meisterwerk STS
Wish List: PSS10's • New Wheels • ECodes
UmIsThisThingOn is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2011, 06:54 PM
AudiWorld
Audi R8




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
100, 2000, 2002, 2011, a4, a5, audi, lid, open, opening, s4, tricks, truck, trunk, tt


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:46 AM.


Copyright 2014 AudiWorld.com Audi Enthusiast Community