Go Back  AudiWorld Forums > Audi Models > Audi A4 > A4 (B8 Platform) Discussion
Reload this Page >

A4 B8 MMI 3G Bluetooth cannot be activated

A4 (B8 Platform) Discussion Discussion forum for the B8 Audi A4 produced from 2008.5-present

A4 B8 MMI 3G Bluetooth cannot be activated

 
Old 03-19-2011, 09:50 PM
  #1  
AudiWorld Newcomer
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2011
Location: china
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default A4 B8 MMI 3G Bluetooth cannot be activated

Here is my story, I have a 2010 Audi A4L B8 with MMI 3G, I enable and activate Bluetooth according to the instructions found in the form (change the telephone settings in hidden menu of MMI 3G, then use VAG-COM(VCDS 908) to set 5F module- adaption 10– channel 17 to 1), and it works well for several month, one day MMI 3G reset automatically(shut down suddenly and re-boot after a while), then I found Bluetooth is gone!! , there is no bluetooth icon on the bottom status bar, and I checked all the settings in MMI 3G hidden menu and the channel 17 value, looks all the things are right, however the Bluetooth cannot be enabled, even though I turn the Bluetooth from Off to ON, all the related menus are still gray and cannot be used(below picture1).
I use VCDS to scan the error code and I got following error code in
Address 5F: Information Electr. (J794
03276 - Please Check Software Version Management

Yesterday I clear the error code, however, still no luck with my bluetooth, the issue is still there and bluetooth still cannot be activated. When I press TEL button, it says,
“Bluetooth is not activated, would you like to activate it now,”(picture 2)
I press yes button, it will search for a while, around 5 second, and tell,
“no Bluetooth devices found” (picture 3)

Can anyone provide some advices? Thank you in advance.
Attached Images    
meon777 is offline  
Old 03-20-2011, 02:18 AM
  #2  
AudiWorld Member
 
Join Date: Mar 2009
Location: OC, CA
Posts: 226
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Umm... A4L. China. Please go see the sales rep. Thanks.
bimmers2 is offline  
Old 03-20-2011, 05:31 AM
  #3  
AudiWorld Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 703
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Perhaps you forgot to make the Bluetooth I/F visible on the phone while doing the search.
audi8k is offline  
Old 03-20-2011, 01:46 PM
  #4  
AudiWorld Senior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 744
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I had a similar problem with my bluetooth module after a head unit change. The anti-theft system turned the module into a brick. The dealer had to hook the car up online to Germany and pinky-swear I was the car owner. Germany then flashed the head unit and the bluetooth module to work together.
Moviela is offline  
Old 03-21-2011, 01:39 AM
  #5  
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Hi, just new to the forum. Hope someone can help me (although it is related to the topic not exactly the same). I have an Audi A4 with integrated bluetooth which worked fine until a week ago. I dont have MMI 3g. The icon of Bluetooth which was normally disappeared from the bottom of the screen. I have tried every button to see if there is a mention of Bluetooth somewhere, but cannot find anything. Does anyone know if it is possible to reset the system somehow? Thanks very much!
epa.bronsema@gmail.com is offline  
Old 03-21-2011, 08:46 AM
  #6  
AudiWorld Member
 
SeaBlue's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 168
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Turn off your phone wait 30 seconds and restart. I do this when my BT doesn't connect and it fix's the connection.
SeaBlue is offline  
Old 06-22-2011, 04:53 PM
  #7  
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by meon777 View Post
Here is my story, I have a 2010 Audi A4L B8 with MMI 3G, I enable and activate Bluetooth according to the instructions found in the form (change the telephone settings in hidden menu of MMI 3G, then use VAG-COM(VCDS 908) to set 5F module- adaption 10– channel 17 to 1), and it works well for several month, one day MMI 3G reset automatically(shut down suddenly and re-boot after a while), then I found Bluetooth is gone!! , there is no bluetooth icon on the bottom status bar, and I checked all the settings in MMI 3G hidden menu and the channel 17 value, looks all the things are right, however the Bluetooth cannot be enabled, even though I turn the Bluetooth from Off to ON, all the related menus are still gray and cannot be used(below picture1).
I use VCDS to scan the error code and I got following error code in
Address 5F: Information Electr. (J794
03276 - Please Check Software Version Management

Yesterday I clear the error code, however, still no luck with my bluetooth, the issue is still there and bluetooth still cannot be activated. When I press TEL button, it says,
“Bluetooth is not activated, would you like to activate it now,”(picture 2)
I press yes button, it will search for a while, around 5 second, and tell,
“no Bluetooth devices found” (picture 3)

Can anyone provide some advices? Thank you in advance.
Did you find a solution? I have the same problem...
NickySTHLM is offline  
Old 03-25-2019, 09:49 PM
  #8  
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Did you get a solution to this?

Originally Posted by meon777 View Post
Here is my story, I have a 2010 Audi A4L B8 with MMI 3G, I enable and activate Bluetooth according to the instructions found in the form (change the telephone settings in hidden menu of MMI 3G, then use VAG-COM(VCDS 908) to set 5F module- adaption 10– channel 17 to 1), and it works well for several month, one day MMI 3G reset automatically(shut down suddenly and re-boot after a while), then I found Bluetooth is gone!! , there is no bluetooth icon on the bottom status bar, and I checked all the settings in MMI 3G hidden menu and the channel 17 value, looks all the things are right, however the Bluetooth cannot be enabled, even though I turn the Bluetooth from Off to ON, all the related menus are still gray and cannot be used(below picture1).
I use VCDS to scan the error code and I got following error code in
Address 5F: Information Electr. (J794
03276 - Please Check Software Version Management

Yesterday I clear the error code, however, still no luck with my bluetooth, the issue is still there and bluetooth still cannot be activated. When I press TEL button, it says,
“Bluetooth is not activated, would you like to activate it now,”(picture 2)
I press yes button, it will search for a while, around 5 second, and tell,
“no Bluetooth devices found” (picture 3)

Can anyone provide some advices? Thank you in advance.
Did you get a solution to this issue?
Cylo is offline  
Old 04-10-2019, 01:10 AM
  #9  
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Can some one please assist with the Bluetooth hidden menu codes for 2011 A4 Allroad. Maybe this way ill get to solve the bluetooth connection issue. All the other menu items under blue tooth are greyd off other than On/Off
Cylo is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ByByBMW
A6 (C7 Platform) Discussion
23
01-27-2016 09:58 AM
ltooz_a6_a8_q7
A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
13
11-29-2015 05:42 PM
milellie111
A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
18
09-19-2015 07:22 AM
cbpdpm
S6 (C7 Platform) Discussion
1
09-12-2015 10:02 AM
Beena
A4 (B8 Platform) Discussion
0
09-02-2015 12:01 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: A4 B8 MMI 3G Bluetooth cannot be activated


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: