DEAD SHORT--BATTERY GOES FLAT IN A COUPLE OF HOURS - AudiWorld Forums

Go Back  AudiWorld Forums > Audi Models > Audi Original "S" Cars
Reload this Page >

DEAD SHORT--BATTERY GOES FLAT IN A COUPLE OF HOURS

Notices
Audi Original "S" Cars Discussion forum for the Audi Audi Ur S4, Ur S6, S2 & RS2

DEAD SHORT--BATTERY GOES FLAT IN A COUPLE OF HOURS

Reply

 
 
 
Old 12-01-2014, 11:09 AM
  #1  
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 50
Default DEAD SHORT--BATTERY GOES FLAT IN A COUPLE OF HOURS

Battery is good & alternator charges. When I charge the battery, the car is fine--shut it off & battery is completely dead in 2-3 hours.

Any ideas??

Thanks,

Tom
Boston Tom is offline  
Reply With Quote
Old 12-01-2014, 07:00 PM
  #2  
AudiWorld Super User
 
UrS4boy's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 18,801
Default

Originally Posted by Boston Tom View Post
Battery is good & alternator charges. When I charge the battery, the car is fine--shut it off & battery is completely dead in 2-3 hours. Any ideas??
Thanks, Tom
Normally the answer is the 329 window and sunroof control module in the driver's kick panel but that is usually only over night. 2 to 3 hours might be that but it is a serious current draw. Fans/pumps running? As in the after-run pump and fan control "324" module in the passenger side kick panel?

329:



324:


Last edited by UrS4boy; 12-01-2014 at 07:13 PM.
UrS4boy is offline  
Reply With Quote
Old 12-02-2014, 02:40 AM
  #3  
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 50
Default

Thanks, Dave. After fan isn't running. I notice after I charge the battery & run the car, when I turn off the climate control I pick up about 3 Amps on the gauge. I ran the climate control on full high for a couple of hours to dry the front seats (Dyed).
Wonder if I cooked something in that operation?
Boston Tom is offline  
Reply With Quote
Old 12-02-2014, 07:00 AM
  #4  
AudiWorld Super User
 
UrS4boy's Avatar
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 18,801
Default

Originally Posted by Boston Tom View Post
Thanks, Dave. After fan isn't running. I notice after I charge the battery & run the car, when I turn off the climate control I pick up about 3 Amps on the gauge. I ran the climate control on full high for a couple of hours to dry the front seats (Dyed). Wonder if I cooked something in that operation?
3 Amps is huge. The normal ignition OFF draw is something like 0.04 amps, i.e. the constant power to the ECU memory. No wonder your battery is going flat so quickly.

On top of the A/C evaporator box, there is a fan control "module", the one in the photo below with the blue, red and brown wires. You might want to remove it and see if you cooked something inside it.

More info about this module HERE

UrS4boy is offline  
Reply With Quote
Old 12-02-2014, 10:33 AM
  #5  
Audiworld Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 50
Default

Thanks, Dave
Boston Tom is offline  
Reply With Quote
Old 07-10-2018, 01:19 PM
  #6  
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Dec 2017
Location: Royal Oak, MI
Posts: 9
Default

I'm attempting to bring this post back alive. My battery is also losing juice quickly after turning the car off. The after run pump is basically running until the battery has drained. I recently installed the 034 Stage 1+ chip into my socketed ECU and before the install I never had this problem. After finding this post I did some checking into the relays shown above and noticed my S61 After-Run thermal switch and pump fuse is missing. I checked to see if somehow it was knocked out from moving the carpet but no luck... I'm assuming this is the reason for the constant run on the pump/fan?

Thanks
Jeff
jdalma2 is offline  
Reply With Quote
Old 07-16-2018, 02:38 PM
  #7  
AudiWorld Super User
 
yodasfro's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CT
Posts: 2,623
Default

If the afterrun fan/pump are running and not turning off it's usually a bad relay/control unit the brown one above some later cars they are black. But you're saying it's missing or something?
yodasfro is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
SimianSpeedster
TT (Mk3) Discussion
32
09-24-2015 03:46 AM
the_duke
A8 / S8 (D3 Platform) Discussion
6
09-10-2015 09:02 AM
LaserSVT
RS 6 Discussion
2
09-06-2015 07:54 PM
LaserSVT
A6 / S6 (C5 Platform) Discussion
6
09-05-2015 08:40 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: DEAD SHORT--BATTERY GOES FLAT IN A COUPLE OF HOURS


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: