Top View Camera changing to graphic mode? - AudiWorld Forums

Go Back  AudiWorld Forums > Audi Models > Audi Q3 /Q5 / Q7 / Q8 > Audi Q7 > Q7 MKII Discussion
Reload this Page >

Top View Camera changing to graphic mode?

Notices
Q7 MKII Discussion Discussion forum for the Audi Q7 MKII built from 2016 -
Sponsored By:
Sponsored By:

Top View Camera changing to graphic mode?

Old 08-17-2017, 12:41 PM
  #1  
AudiWorld Senior Member
Thread Starter
 
rsilvers129's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: MA
Posts: 1,279
Default Top View Camera changing to graphic mode?

My camera is set for video mode, but often it is using graphic mode. I have to go in and change it back to video mode. Anyone else notice this?
rsilvers129 is offline  
Old 08-17-2017, 01:41 PM
  #2  
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 30
Default

Originally Posted by rsilvers129 View Post
My camera is set for video mode, but often it is using graphic mode. I have to go in and change it back to video mode. Anyone else notice this?
I noticed the same thing. Its irritating to change it back every now and then
bytebuster is offline  
Old 08-17-2017, 01:45 PM
  #3  
AudiWorld Senior Member
 
Bozman5000's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: Tampa Bay Area
Posts: 799
Default

Thats not normal, talk to your dealer.
Bozman5000 is offline  
Old 08-17-2017, 01:52 PM
  #4  
Audiworld Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 30
Default

Originally Posted by Bozman5000 View Post
Thats not normal, talk to your dealer.
Seems like a software bug to me. We probably need to wait on a software update
bytebuster is offline  
Old 08-17-2017, 08:06 PM
  #5  
Audiworld Junior Member
 
Join Date: May 2017
Location: Santa Clara, California, USA
Posts: 36
Default

Originally Posted by rsilvers129 View Post
My camera is set for video mode, but often it is using graphic mode. I have to go in and change it back to video mode. Anyone else notice this?
Same here, I noticed it 2 -3 times in a week.

I guess it should be a race condition (a software bug as bytebuster mentioned): sometimes some cameras are not ready when the P button is pressed, so the top view image cannot be generated.
Xing Yu is offline  
Old 08-18-2017, 06:51 AM
  #6  
AudiWorld Senior Member
 
RickObe's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Western Pennsylvania, USA
Posts: 1,529
Default

Just to clarify, is this happening when you press the P button or shift to reverse? Not when the front sensors are automatically triggered? In the case of the latter, you only get graphic, not camera, when the front sensors trigger automatically by getting close to something in front of you.
RickObe is online now  
Old 08-18-2017, 07:14 AM
  #7  
AudiWorld Senior Member
Thread Starter
 
rsilvers129's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: MA
Posts: 1,279
Default

It could be when it triggers automatically. But I set it in MMi for camera mode. Why would it come on in a mode that I didn't configure it for? So you are saying it is a design choice? A feature and not a bug? It makes no sense. Why would I ever not want to see what it is warning me about?
rsilvers129 is offline  
Old 08-18-2017, 07:53 AM
  #8  
AudiWorld Senior Member
 
RickObe's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Western Pennsylvania, USA
Posts: 1,529
Default

Originally Posted by rsilvers129 View Post
It could be when it triggers automatically. But I set it in MMi for camera mode. Why would it come on in a mode that I didn't configure it for? So you are saying it is a design choice? A feature and not a bug? It makes no sense. Why would I ever not want to see what it is warning me about?
This has been discussed on other threads. For whatever reason, when automatically triggered, you only get the graphic on the right portion of the screen.

It's not a bug. That's the way it's implemented. It could be a design choice (more simple information in that circumstance). It could be some bizarre regulatory issue. It could be that since it's an overlay on an existing screen, it's not possible to include the camera (as opposed to normal parking mode which is its own dedicated screen). My guess would be the latter, but I really don't know.

In any case, it is what it is. I and others have been trying to find some coding to allow the camera view in this circumstance but have not been successful.
RickObe is online now  
Old 08-18-2017, 08:04 AM
  #9  
AudiWorld Senior Member
Thread Starter
 
rsilvers129's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Location: MA
Posts: 1,279
Default

When something doesn't make sense, that means it is a regulatory requirement.
rsilvers129 is offline  
Old 08-18-2017, 10:23 AM
  #10  
AudiWorld Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Apex, NC
Posts: 476
Default

Originally Posted by rsilvers129 View Post
When something doesn't make sense, that means it is a regulatory requirement.
I wish that were true but its not. Plenty of things get done due to lazy engineering, budget, time schedule, bad testing, and dilberts pointy haired boss too.

Its a rich tapestry of fail.

Although to be fair PHB is better than the regulators at times.
Brimstone is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: