Stutter/jump/misfire problems - AudiWorld Forums


Performance and Tuning Discussion forum for various performance tuning techniques and questions
Sponsored by:
Sponsored by:

Stutter/jump/misfire problems

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-31-2017, 03:25 AM   #1
AudiWorld Newcomer
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 2
Default Stutter/jump/misfire problems

About a week and a half ago I bought my first audi, a 2010 A4 quattro 2.0t. The first few days it was running absolutely great but a couple days ago i started having this problem. Whenever I accelerate hard the car jumps then accelerates then jumps a couple more times then accelerates more. They are very short/quick stutters and are somewhat subtle in the sense that is is not completely jerking me around but it is definitely noticeable. The first time it happened it was just one slight stutter but now it is several. I have noticed that it does it when accelerating from low rpm if im on the highway trying to pass but it also does it if im taking off from a dead stop. I have noticed that it doesnt happen though when the car is cold. It usually only happens when it gets up to optimal operating temperature. I think there might be some boost lost from the turbo but i might just be tricking my brain into thinking im not going as fast. Anyway. There are no codes or lights that show up on the dash and i dont know what is wrong. If anyone has ANY ideas or suggestions PLEASE let me know, it would be greatly appreciated.

Thanks,
Jacob
Jacobgat4 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2017, 11:26 AM   #2
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 3
Default Same

Same problem here...

2011 Audi A3 S-line Quattro which has just started intermittently juddering/cutting out when accelerating. It will do it one or two times in quick succession, dropping all power and then return back to accelerating. It's difficult to describe, but it almost feels like a blockage. Only started doing it since it had its emissions 'fix' at Audi. Coincidence or not? Audi certainly think so....snakes. 🐍

Anyone any ideas?
​​​
Mark Parmley is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2017, 11:27 AM   #3
AudiWorld Newcomer
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 3
Default Same

Same problem here...

2011 Audi A3 S-line Quattro which has just started intermittently juddering/cutting out when accelerating. It will do it one or two times in quick succession, dropping all power and then return back to accelerating. It's difficult to describe, but it almost feels like a blockage. Only started doing it since it had its emissions 'fix' at Audi. Coincidence or not? Audi certainly think so....snakes. 🐍

Anyone any ideas?
​​​
Mark Parmley is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2017, 03:43 PM   #4
AudiWorld Newcomer
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 2
Default Problem fix

Just took my car back to the dealership, the problem was spark plugs and coils. Hope this helps you!
Jacobgat4 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -8. The time now is 02:33 AM.


 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: